Pred nama je nova skupština Dinama, Zorić najavio da bez njegove podrške kvoruma neće biti

Vrijeme:2 min, 26 sec

 

Sutra će u Maksimiru biti jako napeto. U prvom planu neće biti nogometaši, ni navijači, nego nastavak borbe za prevlast u klubu. Na rasporedu je još jedna Skupština čiji scenarij ni najhrabriji ne žele predviđati.

Slobodni Dinamo” tražili su Bojsi na Skupštini iz ožujka, a Mirko Barišić nakon pada kvoruma poručio:

“Klub neće stati, klub ide dalje, mi ćemo osnovne zadaće koje su u našoj perspektivi nastaviti dalje. I nadam se da ćemo se za godinu dana konsolidirati kada se bude birala nova Skupština. Za sada, Zorić je passe. On je samo član Skupštine i doviđenja”, rekao je Barišić.

Zorić i dalje u Dinamu, tvrdi da bez njega kvoruma nema

Pola godine kasnije niti se Dinamo konsolidirao niti je Damir Zorić otišao u naftalin. Za naš Dnevnik prvo je Barišić priznao da su se njih dvojica sastali početkom ljeta, a sada Zorić otkriva i što je tom prilikom rekao predsjedniku kluba:

“Da osobno nemam ništa protiv njega, da on svoj mandat dovrši. Ako Skupština želi, da bude i dalje. Ali da želim da se Dinamo vodi na drugi način, da mora završiti sve revanšizme i da se Skupština mora voditi po Statutu.

Nije nakon toga bilo nikakvih razgovora, oni idu drugim putem, a taj je ucjena, kupovanje, prevlačenje, oni pokušavaju oteti ljude. Oni pokušavaju preoteti ljude iz skupine koja nije njihova, da bi došli do 41”, rekao je Zorić.

Bad Blue Boysi imaju zahtjeve, većina navijača u strahu

Može li Mirko Barišić do kvoruma bez Damira Zorića?

“Teško, teško. Može na protupravan način. Ali na statutaran način ne. On bi trebao imati 41 zastupnika koji bi trebao verificirati njegove povjerenike kao zastupnike, a onda mora preoteti još ljude koji nisu njegovi”, objasnio je Zorić trenutnu situaciju.

Potencijalnih novih povjerenika je osam, sedmorica su predstavnici Bad Blue Boysa i doznajemo kako su dobili pozive za sutrašnju skupštinu. Navijači traže četiri mjesta u novom Izvršnom odboru te dva mjesta u novom Nadzornom odboru. Barišić im je u ožujku obećao novi statut, ali on sutra neće biti točka dnevnog reda.

Na dnevnom redu, niti može biti prijedlog novog Statuta, jer taj prijedlog novog Statuta – to je zadaća IO-a koji će, kada bude izabran, razmotriti i analizirati dopune novog Statuta koji će dati Skupštini na usvajanje.

Navijači sada pogotovo pušu na hladno i ne jamče da će biti uz Barišića. Sigurno je da neće niti uz bilo koju struju koja ima bilo kakve veze sa Zdravkom Mamićem. A upravo se “zorićevce” nazivalo

Zdravko Mamić u svemu ovome, ima li još njega?

“Ne znam, ne znam, ne znam. Pretpostavljam da je tu, prati, navija za nekoga. On se zaista ne petlja u ovo što se mene tiče, niti se ja ne petljam u njegov život”, dodao je.

Tko s kime, tko protiv koga, zbog čega i na koji način… U Maksimirskoj 128 više se ne zna. I zato je na sutrašnjoj skupštini moguć baš svaki scenarij.

 

gol.hr / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)