Blokirali put kamionima pa policiju zasuli rafalima i bombama, jednog policajca ubili, dvojicu ranili

Vrijeme:1 min, 23 sec

 

Nakon oglašavanja najviših prištinskih dužnosnika, da je sinoć na sjeveru Kosova ubijen jedan policajac a drugi ranjen, potvrdila je to i kosovska policija iznoseći detalje o samom slučaju.

Iz Kosovske policije preciziraju da je jedinica za brze intervencije pogranične policije oko 02:34 primjetila da su na ulazu u selo Bajnska, odnosno preko mosta, postavljena dva veća kamiona, bez registarskih oznaka, te da je put bio blokiran, prenosi Kossev.

„Jedinice za red Policijske stanice Zvečan, po dobijanju obavještenja, reagirale su u vezi sa slučajem i krenule s tri jedinice u pravcu lokacije i čim su stigle u blizinu mjesta gdje je prijavljena blokada, policijske jedinice su naišle na otpor, kada je s više različitih položaja pucano na njih iz arsenala vatrenog oružja, uključujući ručnim bombama i granatama, pri čemu su uslijed pucnjave upucana dva policajca“, naveli su iz policije.

Jedinice su, dodaju iz KP, reagirale u samoobrani i uspjele odbiti početni napad kako bi stvorile uvjete za pružanje pomoći i povlačenje upucanih kolega.

„Ozlijeđeni policajci su izvučeni s lokacije i prevezeni u Regionalnu bolnicu u Južnoj Mitrovici, gde je liječnik konstatirao smrt jednog od teško ozlijeđenih policajaca, dok su druga dva službenika, jedan ranjen, a drugi ozlijeđen, prema rečima liječnika, izvan životne opasnosti“, dodaju iz policije.

Kako navode, na terenu su aktivirane sve relevantne policijske jedinice po profilima, „koje su s vremena na vrijeme napadnute vatrenim oružjem s različitih položaja, od organiziranih i naoružanih grupa“.

„Kosovska policija u suradnji i koordinaciji s nadležnim institucijama i pravosudnim organima, poduzima svoje radnje u cilju održavanja reda i javne sigurnosti, kao i izvođenja pred pravosudne organe izvršitelje napada na policijske službenike“, dodali su.

 

hms.hr / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)