MILANOVIĆ/Nama nitko nije pomogao osim iseljenika, sve smo morali sami

Vrijeme:1 min, 21 sec

 

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović obratit će se danas Općoj skupštini Ujedinjenih naroda koja je u utorak u New Yorku počela 78. zasjedanje. Milanović je sudjelovao na otvaranju opće rasprave Opće skupštine UN-a, a svoj boravak u New Yorku iskoristio je i za susret s Hrvatima koji žive u tom gradu, ali i drugim gradovima na istočnoj obali SAD.

“Svijet u kojemu živimo, pa i Europa, nije idealan. Vrlo često nam se kao uzor nameću stvari koje su loše, preživljene i nisu nikad ni valjale. Zagovaram i zagovarat ću u nacionalnoj politici jedan blago sebičan pristup s obzirom da je Hrvatska mala zemlja, držeći se pri tome imperativa ljudskosti, ali prvenstveno vodeći računa o tome što je dobro za nas.

Kao i prethodnih dana u Kanadi, predsjednik Republike Hrvatske je i američkim Hrvatima poručio kako Hrvatska danas ne treba njihov novac, napominjući kako ne želimo ni razmišljati da bismo se ikad opet našli u situaciji da bi nam to bilo potrebno.

Podsjećajući kako Hrvatskoj, osim njenih iseljenika, nitko nije pomagao i da je kroz sve prošla sama, predsjednik Milanović je zaključio: “Neprijatelje nemamo niti ih tražimo, imamo saveznike. Ali Hrvatska je jedina zemlja u Europi koja je sve morala ostvariti sama. I danas se držimo, Hrvatska ide naprijed.”

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori