Prvi Bradleyi do kraja godine stižu u Hrvatsku

Vrijeme:51 sec

 

Đuro Đaković postaje regionalni centar za servisiranje Bradleya

Prema ugovoru, Hrvatska će nabaviti 62 borbena vozila Bradley, 22 vozila za rezervne dijelove i Bradleypet vozila za obuku. Modernizaciju i održavanje vozila od 2023. do 2026. provodit će Đuro Đaković, koji će ujedno postati i regionalni centar za servisiranje Bradleya, piše Večernji list.

Đuro Đaković dogovorio je suradnju s proizvođačem borbenih oklopnih vozila Bradley. Naime, slavonskobrodska grupacija priopćila je da je njezina tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila potpisala ugovor o suradnji u nabavi borbenih vozila Bradley za Hrvatsku vrijedan 3,82 milijuna dolara (3,6 milijuna eura) s američkom podružnicom međunarodne obrambene, zrakoplovne i sigurnosne tvrtke BAE Systems.

Ugovor je potpisan kako bi se provela početna faza projekta isporuke Bradleya Ministarstvu obrane Republike Hrvatske. Time je potvrđeno dugo čekano sklapanje velikog posla koji je proljetos najavio i ministar obrane Mario Banožić.

Iz Ministarstva su na naše pitanje odgovorili kako se projekt opremanja Hrvatske vojske vozilima Bradley odvija planiranom dinamikom, a njegov dovršetak planiran je 2026. godine.

 

hkv.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)