AMERIČKI VELEPOSLANIK U BIH MURPHY/Bakir ne shvaća da se stranka ne može naslijediti

Vrijeme:57 sec

 

Američki veleposlanik u BiH Michael  u emisiji sarajevske tv “Face to Face sa Senadom Hadžifejzovićem” se osvrnuo na djelovanje predsjednika SDA Bakira Izetbegovića.

– Pročitao sam intervju koji je gospodin Izetbegović dao kući “Al Arabia” neki dan i zaista sam bio zaprepašten nekim stvarima koje je rekao tijekom intervjua. Govorio je o tome kako je naslijedio stranku na način kao da je on posjeduje. Zadnji put kada sam ja provjeravao činjenice, on nije ni kralj ni sultan – rekao je.

Naglasio je da se stranka ne može naslijediti, nego da članstvo stranke bira ljude koji će upravljati u ime njih.

– Alija Izetbegović je to shvaćao, Sulejman Tihić je to shvaćao. Nisam baš siguran da Bakir Izetbegović to razumije. Prilično sam siguran da zbog toga on sada ne sjedi u zgradi Predsjedništva, već gospodin Bećirović.

Ako je to obiteljska stranka i radi samo u interesu te obitelji, onda ne pomaže BiH. Onda nije čak ni probosanska ni probošnjačka nego probakirova stranka, a to nije ono što ovoj zemlji treba i to nije stranka kakva je nekada bila, jer nekada smo imali čvrste odnose sa SDA liderima – zaključio je Murphy.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)