HNS/Trojici koji su unijeli ustašku zastavu prijeti doživotna zabrana. Hrvatska ovo nije zaslužila

Vrijeme:2 min, 20 sec

 

‘Tu smo zastavu zamijetili i mi iz službe sigurnosti u prvom poluvremenu. Nakon toga su zaštitari oduzeli tu zastavu i tu su osobu izveli sa stadiona i predali policiji. Policija je uhitila osobu i pokrenula prekršajni postupak. Naknadno je utvrđeno da je na sceni bila i treća osoba, koja je unijela zastavu. Imamo još pet dana za očitovanje’

– Uefa je otvorila disciplinski postupak protiv HNS-a zbog utakmice Hrvatske i Latvije u Rijeci. Postoje dva izvještaja: prvi je izvještaj Uefina delegata utakmice, u kojem nije zabilježen nijedan incident. Nije bilo pirotehnike, neprimjerenog skandiranja ni transparenata neprimjerenog sadržaja i slično. Dodatni izvještaj Uefi je dostavio promatrač FARE-a. On je sredinom prvog poluvremena zamijetio zastavu koja je imala ustaško obilježje – rekao je Voditelj poslova prevencije, sigurnosti i integriteta pri HNS-u Jurica Jurjević u obraćanju za javnost.

– Tu smo zastavu zamijetili i mi iz službe sigurnosti u prvom poluvremenu. Nakon toga su zaštitari oduzeli tu zastavu i tu su osobu izveli sa stadiona i predali policiji. Policija je uhitila osobu i pokrenula prekršajni postupak. Naknadno je utvrđeno da je na sceni bila i treća osoba, koja je unijela zastavu.

Imamo još pet dana za očitovanje, HNS će dostaviti sve podatke koje je skupio s utakmice. Radi se o najviše tri osobe, a na utakmici je bio 8151 gledatelj. Takav je odnos bio na tribinama, a takav je i u hrvatskom društvu, radi se o promilima izgrednika. Hrvatski nogomet ni reprezentacija ni društvo ne trebaju biti talac takvih pojedinaca. HNS će podnijeti tužbu protiv te trojice za nadoknadu štete i narušavanje časti te ugleda – kaže Jurjević.

Zagreb: Jurica Jurjević obratio se medijima povodom UEFA-inog pokretanja postupka protiv HNS-a
13.09.2023., Zagreb – Jurica Jurjevic iz HNS-a dao je izjavu za medije povodom disciplinskog postupka kojeg je UEFA pokrenula protiv HNS-a zbog rasizma i diskriminacije na utakmici Europskih kvalifikacija izmedju Hrvatske i Latvije koja je odigrana na stadionu HNK Rijeka.
– HNS radi na prevenciji takvog ponašanja i zato su svi ostali na tribinama se normalno ponašali. Nećemo se lako predati jer naš je stav da hrvatski građani ne zaslužuju igranje bez publike. Hrvatska ne zaslužuje igrati pred praznim stadionom. Ali ako nas kazne utakmicom bez publike u Osijeku, onda će se, ako Uefa dozvoli, igrati na stadionu punom djece – rekao je Jurjević te naglasio kao trojici izgrednika prijeti doživotna zabrana posjećivanja utakmica vatrenih  i naglasio kako nikada nisu bili na utakmicama Hrvatske.
večernji.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)