Moguća postava Hrvatske za Armeniju/Hoće li Dalić mijenjati bekove i tko će zamijeniti Kovačića?

Vrijeme:2 min, 13 sec

 

Kvalifkacijska utakmica Armenija – Hrvatska počinje u 18 sati uz izravan prijenos na Novoj TV i gol.hr. Već od 17:30 sati možete pratiti našu specijalnu emisiju s gostima i analizama u studiju Nove TV.

Hrvatska danas gostuje u Erevanu protiv Armenije u kvalifikacijama za Euro 2024. Utakmica počinje u 18 sati uz izravan prijenos na Novoj TV i gol.hr-u. Već od 17:30 sati možete pratiti našu specijalnu emisiju s gostima i analizama u studiju Nove TV.

Još sinoć smo objavili da Mateo Kovačić ipak neće nastupiti nakon što je osjetio zatezanje u mišiću na jučerašnjem treningu. Izbornik Zlatko Dalić najavio da neće ništa riskirati ako Kovačić ne bude sto posto tako da je jasno kako veznjak Manchester Cityja neće biti u postavi.

Majer umjesto Kovačića

Najvjerojatnije će ga zamijeniti Lovro Majer. Hrvatska bi trebala zaigrati u formaciji 4-3-3, a uz Majera će u veznom redu biti još neizostavni Luka Modrić i Marcelo Brozović. Hoće li Majer biti desno ili lijevo, i nije tako ključno pitanje.

Logičnije je da bude desno jer je već znao igrati na desnoj krilnoj strani, a Modrić se dobro snalazi i na lijevoj i desnoj strani veznog reda, dok će Brozović po običaju igrati ulogu pivota i biti u sredini.

Dalić je najavio da će pojačati bokove zbog toga što je Armenija najopasnija po krilima. Na što je točno izbornik mislio, teško je reći, ali dojam je da neće Ivana Perišića spuštati na beka, to je ipak radio samo protiv jačih suparnika.

Dalić pojačava bokove

Ako želi pojačati bokove, onda je logično da misli mijenjati bekove. Možda mogao na lijevog beka gurne Joška Gvardiola, koji je u defanzivnim ulogama jači od Sose i Barišića, koji su skloniji ofenzivi i više krilni bekovi.

U tom slučaju na Gvardiolovu stopersku poziciju došao bi Martin Erlić, a drugi stoper ostao bi Josip Šutalo. Na desni bok mogao bi Josip Stanišić umjesto Josipa Juranovića, koji je također skloniji ofenzivi nego defanzivi, dok bi na desno krilo mogao Pašalić, koji je u defanzivnim zadacima puno jači od Andreja Kramarića.

Petković ili Kramarić u špicu

Na taj način Kramarić bi mogao otići u sredinu umjesto Brune Petkovića, a možda se izbornik odluči ostaviti Petkovića jer je očito u dobroj golgeterskoj formi. Postigao je dva pogotka protiv Latvije i to bi mu Dalić mogao honorirati. Podrazumijeva se da će na vratima biti Dominik Livaković.

Sve su to spekulacije jer još nije ništa procurilo van iz Dalićeva “brainstorming”. Izbornik i stožer u posljednje vrijeme pomnije skrivaju razmišljanja do posljednjeg trenutka.

Moguća postava:

Livaković – Stanišić (Juranović), Erlić, Šutalo, Gvardiol – Majer, Brozović, Modrić – Pašalić, Petković (Kramarić), Perišić.

 

gol.hr / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)