Isak, Nešić i Karan o najavljenim okupljanjima/Policija neće dozvoliti incidente

Vrijeme:55 sec

 

Federalni ministar unutarnjih poslova Ramo Isak razgovarao je s ministrom sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenadom Nešićem, ministrom unutarnjih poslova Republike Srpske Sinišom Karanom i ravnateljima sigurnosnih agencija na državnoj razini u vezi najavljenih okupljanja na entitetskoj liniji.

Tijekom razgovora zaključeno je kako ne postoje nikakve indicije da će u Bosni i Hercegovini doći do bilo kakvog narušavanja javnog reda i mira kao i da je sigurnost građana Bosne i Hercegovine ključni prioritet.

Isak je informirao sugovornike kako je Federalna uprava policije stavila na raspolaganje županijskim ministarstvima unutarnjih poslova policijske službenike FUP-a ako postoji potreba za asistencijom u pogledu održavanja javnog reda i mira.

Zaključeno je kako nijedna policijska agencija u Bosni i Hercegovini neće dopistiti bilo kakve incidente te da će svi oni koji eventualno pokušaju izazvati incidente u bilo kojem bh. entitetu biti procesuirani.

Federalni ministar unutarnjih poslova Ramo Isak neće komentirati izjave političara iz bh. entiteta RS, a koje ovom prilikom poziva da zadrže kulturu političkog govora, te da se suzdrže od unošenja nemira među građane Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz FMUP-a.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)