MINISTAR MUP-a/Ramo Isak poručio kako se ne boji kriminalaca: Objavljujem im rat

Vrijeme:2 min, 10 sec

 

Ministar unutarnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine gostovao je u jutarnjem programu BHRT-a Jutro za sve u kojem je govorio o tri ubojstva koje je u petak izvršio ubojica Nermin Sulejmanović.

“Razlika vremenska. Mi to nismo mogli uraditi dok ne dobijemo naredbu. Mi smo dobili usmenu naredbu Tužiteljstva, a to znači dok ne dobiješ naredbu istog ne možeš ništa uraditi. Moramo objektivno govoriti – Tužiteljstvo vodi istragu, Tužiteljstvo vodi sve. Od momenta kad smo dobili nalog mi smo poduzeli sve mjere. Snimak je uklonjen”, rekao je Isak.

Mišljenja je kako se uvijek može bolje i kvalitetnije reagirati u ovim slučajevima.

“Onaj tko kaže da ne može… Ova situacija je zatekla i one od Tužiteljstva, pa i do svih nadležnosti. Vjerojatno je koordinacija bila na razini. Federalna uprava policije (FUP) je od momenta primanja informacije odmah na raspolaganje stavila sve potrebne resurse, počevši od Odjela za cyber kriminal, forenzike koja je riješila ubojstva po Srbiji, jedna od najkvalitetnijih i najboljih, Specijalne policije, ali i helikopter u slučaju ako bude neko nedostupno područje. Sve što je bilo iz naše nadležnosti mi smo uradili”, poručio je Isak.

Smatra da tužitelj vodi istragu u ispravnom pravcu, ali i kako je ovo najgori ishod koji se mogao dogoditi.

“Urađeno je sve kvaliteno. Je li se moglo spriječiti? To nitko ne zna. To bi bila neozbiljna izjava od strane mene. Radio sam u krim policiji i sličnim odjelima, ali nije bilo ovakvih slučajeva. Ovo je najgore što se moglo desiti. Za mene je kriminalac onaj koji radi kaznena djela i onaj koji to podržava. To ne dozvoljavam”, poručio je Isak, dodajući kako nedostaje 2.000 policajaca u Federaciji BiH – minimalno.
Naglašava kako će u sljedećem razdoblju ispitati sve osobe koje se dovode u sumnju kako su na društvenim mrežama podržavali počinitelja pomenutog kaznenog djela. Ističe kako će svi odjeli raditi na procesuiranju takvih osoba i da su za takve potrebe angažirani svi odjeli u njegovoj nadležnosti kao i oprema koja može identificirati takve osobe.

Isak je kazao i kako je izložen prijetnjama, ali kako se ne boji kriminalaca i da poručuje kako je objavio rat svim kriminalcima.

“Ja neću stati i dok sam ministar radit ću da svi kriminalci završe u zatvorima. Što se tiče Rame Isaka svi kriminalci imaju rat i Ramo Isak se neće povući”, poručio je on.

 

večernji.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)