Ruski veleposlanik u Srbiji pridružio se srpskim lažljivcima

Vrijeme:2 min, 59 sec

 

Ako je i od ruskoga licemjernoga i prijetvornoga diplomatskog srboljuba Bocan-Harčenka, previše je. Odnosno: To ‘pas s maslom ne bi pojeo’! Neka se Moskva dodvara i ulizuje Beogradu i Banjoj Luci dok ih upreže u kola svoje borbe protiv njoj mrskih “zapadnih obavještajnih agencija i struktura” kako god zna i umije – ali ne preko hrvatskih leđa ni na račun povijesne istine i pravde! 

 

Aleksandr Bocan-Harčenko, veleposlanik Ruske Federacije u Republici Srbiji, oglasio se na Twitteru povodom obljetnice hrvatske vojno-policijske osloboditeljske operacije „Oluja“, pridruživši se svojom izjavom tvrdokornim srpskim lažljivcima (Vučiću, Dodiku, Porfiriju i nebrojenima), njihovim jednostranostima, lažima, nepriznavanjima istine, šutnji o uzrocima, njihovim izmišljanjima zločina, prikrivanjima srpskog zločinaštva nad ne-Srbima i nad samim Srbima te općesrpskim mitovima o onomu što se tada i ikada u povijesti događalo.

„Teškog srca, sa suosjećanjem i tugom sjećat ćemo se tragičnih događaja koji su počeli 4. kolovoza godine 1995. Zbog takozvane akcije ’Oluja’, oko 250 tisuća Srba prognano je iz svojih domova u Krajini.“

Iskusni ruski diplomat uživio se i u ulogu povjesničara pa je dao krajnje tendenciozno i u osnovi posve lažno tumačenje tadašnjih zbivanja, pri čemu je posve iskrivio međunarodno-političke odnose. A u tim odnosima koji su prethodili “Oluji” njegova je Rusija na diplomatskom terenu zdušno radila skupa s Njemačkom, Britanijom, Francuskom, SAD-om i drugim silama, organizacijama i subjektima na nametanju Plana Z-4, po kojem bi agresorska i genocidna „Republika Srpska Krajina“ dobila status države u državi hrvatskoj. Plan Z-4 odbacili su sami Martićevi Srbi.

Bocan-Harčenko svojim je tvitom ujedno posve umanjio i unizio važnost same suverene Hrvatske, njezina samosvjesnog državnog vodstva pod vrhovnikom Tuđmanom i požrtvovne i hrabre pripadnike hrvatske vojske i policije. Sve to učinio je samo jednom rečenicom:

„Antisrpsku operaciju planirale su i izvele zapadne obavještajne agencije i druge strukture koristeći se hrvatskom vojskom kao ljudskom snagom.“

Bocan-Harčenko ne samo da se pridružio iznošenju notornih neistina, nego je kao ruski veleposlanik u Beogradu dao i svoje odnosno službeno kremaljsko (?) tumačenje toga što se tada dogodilo i ujedno posve neprimjerenu usporedbu s događanjima unatrag jednog desetljeća u Ukrajine s postupanjima u tadašnjoj Hrvatskom. Pritom se poslužio izvrtanjem istine, prešućivanjem ruskih odnosno srpskih zločina i prišivanjem zločinaštva žrtvama brutalne agresije, tj. ukrajinskoj odnosno hrvatskoj strani:

„Posve isti mehanizam i scenarij, kao što je sada u Ukrajini, po istim obrascima, s istom neljudskošću. I ista tragična sudbina, kao i krajiškim Srbima, bila je pripravljena za Ruse u Donbasu, da planove Zapada i kijevskog režima nije osujetila ruska specijalna vojna operacija.“

Bocan-Harčenko lije sada – nakon 28 godina – krokodilske suze nad tobože (brojka je znatno niža) 250.000 prisilno “evakuiranih” od samih privremenih srpskih vlasti – a ne prognanih od hrvatskih vlasti!!! – Srba iz dotad okupiranih i otuđenih dijelova Hrvatske. On pritom ne lije nikakve – ni pokajničke ni diplomatske ni čisto ljudske – suze nad milijunima Ukrajinaca koji su od prošle godine morali napustiti svoju vlastitu domovinu i državu; o poginulima, ranjenima i unesrećenima te o svekolikim materijalnim štetama da se i ne govori!

Što na kraju reći doli: Ako je i od ruskoga licemjernoga i prijetvornoga diplomatskog srboljuba Bocan-Harčenka, previše je. Odnosno: To ‘pas s maslom ne bi pojeo’! Neka se Moskva dodvara i ulizuje Beogradu i Banjoj Luci dok ih upreže u kola svoje borbe protiv njoj mrskih “zapadnih obavještajnih agencija i struktura” kako god zna i umije – ali ne preko hrvatskih leđa ni na račun povijesne istine i pravde!

Povezano:

LIDERI RS I SRBIJE OPET IZVRĆU ČINJENICE I VRIJEĐAJU

“Dan Pobjede”

 

Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)