OGLASILO SE RUSKO MINISTARSTVO OBRANE / Novi napad dronovima na ciljeve u Moskvi, Rusija optužuje ‘teroristički režim u Kijevu’

Vrijeme:1 min, 49 sec

 

Ruska vojska je priopćila da su njene protuzračne jedinice osujetile ukrajinski “teroristički napad” u utorak ujutru i oborile bespilotne letjelice koje su ciljale Moskvu, ali je jedna letjelica, koja je izmakla kontroli njenih jedinica, pogodila isti toranj koji je pogođen tijekom tjedna.

Na snimku do koga je došao Reuters vidi se nekoliko kvadratnih metara staklene fasade zgrade, visoko iznad zemlje, uništene udarom.

– U noći 1. kolovoza, osujećen je pokušaj terorističkog napada režima u Kijevu smrtonosnim dronovima na ciljeve u Moskvi i moskovskoj oblasti – navodi se u priopćenju ministarstva obrane postavljenom na aplikaciju za razmjenu poruka Telegram.

Dvije bespilotne letjelice, navodi ministarstvo, oborene su u predgrađu zapadno od centra grada.

– Još jedan (dron) je pogođen radioelektronskom opremom i, nakon što je ostao bez kontrole, srušio se na teritoriju kompleksa nestambenih zgrada Moscow City – navodi ministarstvo, navodeći naziv poslovnog centra u prijestolnici.

Aerodrom Vnukovo, jedan od tri glavna aerodroma koja opslužuju glavni grad, nakratko je bio zatvoren, ali je kasnije nastavio s punim radom.

Službe za hitne slučajeve, koje citira novinska agencija Tass, priopćile su da su ostaci od padajućeg drona locirani i da će biti poslani na tehničku ekspertizu.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin rekao da je jedan od dronova koji ciljaju na prijestolnicu uletio u isti toranj u Moscow Cityju koji je pogođen u ovom tjednu.

Jedan je uletio u istu kulu u kompleksu Moscow Cityja koji je prethodno pogođen. Fasada je oštećena na 21. katu . Uništena je i moralo se zastakliti više od 150 kvadratnih metara.

Sobjanin je rekao da nije bilo ozlijeđenih.

Moscow City prošlog je tjedna pogođen u napadu dronom – u jednom od nekoliko takvih incidenata koji su izazvali ograničenu štetu, ali i široku nelagodu.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je dan nakon tog incidenta da su ukrajinski napadi na Moskvu i druge ruske mete bili “čin očaja” i da Rusija poduzima sve moguće mjere da se zaštiti od napada.

Ukrajina rijetko komentira incidente koji se dešavaju na ruskoj teritoriji u njenom ratu protiv Moskve, koji sada traje 17. mjesec.

Ali ovog tjedna, govoreći o napadima dronovima, ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da se rat “vraća na teritoriju Rusije – u njene simbolične centre i vojne baze”.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)