LIDERI HDZ BIH I SDP BIH Čović i Nikšić posjetili BHRT, podržali formiranje ekspertne skupine za reformu javnog rtv sustava BiH

Vrijeme:51 sec

 

Član kolegija Doma naroda Parlamenta BiH i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH Dragan Čović i premijer Federacije BiH i predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Nermin Nikšić, posjetili su Radio-televiziju BiH, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Nakon obilaska programsko-produkcijskih prostora javnog medijskog servisa BiH u razgovoru s članovima Upravnog odbora i menadžmentom BHRT najviše pažnje je posvećeno koracima koje treba poduzeti kako bi uspostavom samoodrživog, profesionalnog i neovisnog sustava javnog emitiranja bio ispunjen 12. od 14 uvjeta za pristupanje Bosne i Hercegovine Europskoj Uniji.

-Gospoda Čović i Nikšić dali su punu podršku nastojanjima da se i ovaj uvjet adekvatno ispuni podržavajući ideju o formiranju ekspertne radne skupine koja bi, u okviru Ministarstva prometa i komunikacija Vijeća ministara BiH, predložila konkretne izmjene postojećeg Zakona o javnom RTV sustavu BiH. Istaknuli su, između ostalog, kako BHRT-u, kao javnom servisu na razini države, kao punopravnom članu Europske unije javnih servisa, treba omogućiti potrebne uvjete za ispunjavanje njegovih obveza u skladu s pravilima te organizacije, priopćeno je iz BHRT-a.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)