ODGOVORIO TRANSPARENCY INTERNATIONALU / Kajganić demantirao da je nepropisno dodjeljivao predmete, tvrdi da je zaveo red

Vrijeme:58 sec

 

Glavni državni tužitelj Milanko Kajganić rekao je za BHRT da navodi prijave Transparency Internationala (TI) nisu točni te je objasnio kako se dodjeljuju predmeti.

TI je protiv Kajganića podnio disciplinsku prijavu jer je, kako navode, prošle godine većinu predmeta dodijelio mimo sustava automatskog upravljanja TCMS, a zbog čega je smijenjena i njegova prethodnica Gordana Tadić.

Kajganić je kazao da se svi predmeti signiraju i presigniraju isključivo u skladu s Pravilnikom o TCMS te je detaljnije obrazložio kako su dodjeljivani predmeti prošle godine.

“Veći broj presignacija u 2022. godini, koje su izvršene automatski putem CMS, su posljedica isključivo aktivnosti specijalizacije rada tužiteljskih odjela po odsjecima i timovima, te prerasporedu tužitelja. Sve ovo je urađeno da, npr. svi predmeti korupcije budu u Odsjeku za korupciju i tako važi za sve ostale odsjeke, a ne kao što je to bio slučaj prije mog dolaska na mjesto v.d. glavnog tužitelja, da se nije znalo koliko predmeta postoji u Tužiteljstvu i tko ih radi”, kazao je.

On je još naveo i da bi sve ovo pojasnio i Transparency Internationalu da su samo pitali.

“Ne bi došlo do nerazumijevanja i ovog nesporazuma”, rekao je.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)