Komentar K.Mikašek-Kazo/Raspudići preuzimaju Most i Hrvatsku!

Vrijeme:3 min, 9 sec

 

“Očito ga mora doseći kob kaznene odgovornosti ili da ga oni koji su ga postavili puste niz vodu. Andrej Plenković ne upravlja Hrvatskom, Vladom, HDZ-om, više ne upravlja ni Andrejem  Plenkovićem. Njime upravljaju ljudi koji su ga bez protukandidata postavili na čelo stranke. Nazovimo ga duboki HDZ-a, trebalo im je umiveno, centrističko lice kako bi mogli nastaviti krasti. Sklopio je pakt s vragom, a sada je vrag došao po svoje!“

Bilo je to dio uvodne besjeda Raspudića u Hrvatskom saboru danas.

Eto Nin(đ)e, budućeg kandidata za predsjednika države i njegove supruge Marije Selak kandidatkinje Mosta za predsjednicu Vlade Republike Hrvatske? Obiteljski klan, koji je svoju intelektualnu snagu bildao, ili brusio u „Petom danu“ na HRT-u uz ogromne honorare,  a zapravo je ta emisija bila transmisija za njihov politički aktivizam, komuniciraju nam svoj veliki apetit vladati Hrvatskom i oteti Hrvatsku iz ralja duboke države, koja po njima upravlja Plenkovićem.

Kada bi to i bila  istina, onda slobodno bi morao izraziti svoje komplimente toj sprezi duboke države i Plenkovića, jer eto, od Pelješkog mosta, do Schengena i eurozone, prolazeći kroz najveće krize koje su zadesile Hrvatsku u našoj povijesti, Hrvatska danas ima najbolji međunarodni ugled u toj istoj našoj povijesti. Ako ćemo o novcu, Hrvatska ima najveći financijski i investicijski rejting ikada, a filozofi poput Nina i Marije, s obzirom da nisu logičari i matematičari, ne mogu i ne znaju izračunati kolike silne milijarde eura je državi uštedjela ta duboka država koja navodno vlada Plenkovićem.

Dakle, točno je da je  „duboki HDZ“ postavio Andreja Plenkovića za šefa stranke, nakon što je prava duboka država koja je stvorila Most, a u kojemu se danas kočoperi Raspudić, uz pomoć tog istog svog antidržavnog političkog proizvoda urotnički srušila Tomislava Karamarka i HDZ. Naravno, u toj i takvoj kriznoj situaciji za cijelu državu anarhistima kao produktu stvarne duboke države, savršeno bi odgovaralo da Plenković nije izabran kao jedini kandidat i da se srozavanje HDZ-a nastavilo unedogled. Plenkovićev izbor, poslije rušenja Karamarka u režiji Mosta i Dalije Orešković, bio je najbolji mogući izbor i to se pokazalo u svim izborima koji su uslijedili. O prvorazrednim rezultatima za Republiku Hrvatsku pod vodstvom Plenkovića izlišno je i govoriti!

Potpuno je jasno, da ovdje govorimo o barem dvije duboke države, o onoj koja je stvorila Most da sruši HDZ i državu i o onoj koja navodno vlada Andrejom Plenkovićem u svim njegovim izbornim i državničkim uspjesima. Osobito u onim uspjesima glede briljantne međunarodne politike, koja se nužno kao spojenim posudama prelijeva na unutarnju politiku, poglavito u kontekstu socijalnih pitanja. Štrajka uskoro ne će biti!

Ako je istina da duboka država pomaže Plenkoviću, onda je za mene to neka dobra duboka država, dok je ona druga Mostova duboka država duboko zločinačka i antihrvatska. Eto, toj i takvoj dubokoj državi kroz stranku Most, vjerni su bračni par Raspudić kao novi (ne)članovi Mosta! Tko će koga ‘pustiti niz vodu’, oni koji su izabrali Plenkovića njega, ili oni koji su stvorili Most i Raspudiće njih, nije uopće teško za pretpostaviti? ‘Odnijet’ će ih nabujala rijeka ispod Mosta! Eto, po koga će doći vrag!

Pravi predsjednik Mosta Zoran Milanović, kao predlagatelj izvanrednog zasjedanja Hrvatskog sabora prvi puta u našoj povijesti, nije se pojavio u sabornici. Bole ga prepone, pa kao play maker  nije mogao u Saboru zaigrati košarku sa svojim ljubljenim apologetima! Ostao je iza crte!

Bračni par Raspudić, čini se, po nalogu prave duboke države, one zločinačke, trebali bi preuzeti Most i Hrvatsku, nakon što su Grmoja, Petrov i Bulj propustili sve svoje rušilačke šanse u urotničkom pohodu na HDZ. Preko srušenog Mosta na Neretvi, opet će se šlepati ranjeni partizani i politički prvoborci! Ako Raspudići politički prežive, zaslužuju spomenik, makar kao onaj Bruce Leeju u Mostaru!

Komentar: Kazimir Mikašek-Kazo

kamenjar.com / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)