NEŠIĆ/Umjesto što polemizira s Vučićem, Konaković se trebao oglasiti o gnusnim uvredama njegovih sunarodnjaka na račun pobijene hrvatske djece u Vitezu

Vrijeme:2 min, 0 sec

 

Umjesto što drži lekcije predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, pokazujući zavidnu dozu neznanja, ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković bi se trebao oglasiti povodom gnusnih uvreda svojih sunarodnjaka na račun pobijene hrvatske djece u Vitezu, poručio je Konakoviću ministar sigurnosti BiH i predsjednik DNS-a Nenad Nešić.

– Znamo da Konakoviću smetaju tri prsta, simbol svetog trojstva, i da bi nam zabranio da se krstimo s tri prsta, ali nismo čuli da je osudio žaljenje svog sunarodnjaka Samira Nukića što ‘nisu pobili više djece’, niti mu smeta Nukićeva fotografija sa zoljom – izjavio je Nešić.

On je izrazio žaljenje što je Konaković od modernog i umjerenog političara ponovo pokazuje lice “dobrog đaka Bakira Izetbegovića”.

– Pošto je Konaković DIF-ovac, morat ću ga malo podučiti pravu kako se ne bi brukao napadima na predsjednika Srbije zbog sintagme ‘državni organi Srbije i RS’. Državni organi su, kolega Konakoviću, čak i općine, županije, policija, vatrogasci, pa i Vlada RS i njena Narodna skupština. Ustav BiH je prepisani Ustav SAD koje se sastoje od 50 država i jednog distrikta. BiH se sastoji od dva entiteta koja imaju mnogo više državnih prerogativa od saveznih država SAD. Zato je BiH, po slovu prepisanog američkog Ustava, sui generis državna zajednica dominantnog konfederalnog karaktera – ističe Nešić i dodaje:

Predsjedništvo BiH, po ugledu na američkog Predsjednika, predlaže proračun institucija BiH. Vijeće ministara je pomoćni organ Predsjedništva BiH, kao što je State department pomoćni organ Predsjednika SAD. Parlamentarna skupština BiH je dvodoma poput američkog Kongresa i na identičan način usuglašava zakone između domova. Policija i pravosuđe u BiH su takođe organizirani po ugledu na SAD.”

Predsjednik DNS poručio je Konakoviću da ”vidi s Amerikancima da svoje države više ne zovu državama”.

– Moram priznati da me je sramota da jedan DIF-ovac drži lekciju iz ustavnog prava jednom od najboljih studenata Pravnog fakulteta u Beogradu, predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Savjetovao bih mu da nađe bolji način da se pravda Bakiru Izetbegoviću jer ovako bruka i sebe i Ministarstvo i BiH. Možda s predsjednikom Vučićem može debatirati ravnopravno o basketu, ali pokušaji debatiranja o pravu od njega samo prave komičnu figuru. Kolega Konaković ima mnogo većih problema od izjava predsjednika Srbije i kao vrijedan čovjek trebao bi početi čistiti u svom dvorištu. Može krenuti od Nukićevih gnusnih, prijetećih, slika i poruka – zaključio je Nešić.

Podsjetimo, Konaković je u poruci predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću naveo da “ne postoje državni organi RS”.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)