NEŠIĆ/Bećirović i Komšić izoliraju i svađaju 2 milijuna Bošnjaka s osam milijuna Srba i 4 milijuna Hrvata

Vrijeme:1 min, 13 sec

 

Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić reagirao je na današnje preglasavanje srpske članice Željke Cvijanović od strane dvojice bošnjačkih članova Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića i Željka Komšića.

– Današnja izvanredna sjednica Predsjedništva BiH na kojoj je preglasana članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović pokazuje kakva bi bila sudbina srpskog naroda i RS u centraliziranoj BiH bez dejtonskih mehanizama zaštite. Članovi Predsjedništva BiH Denis Bećirović i Željko Komšić zlorabili su svoje pozicije za rasplamsavanje krize i produbljivanje nepovjerenja, napisao je Nešić na Facebooku.

Ove izjave dolaze nakon što je na današnjoj sjednici usvojen set zaključaka kojima se, kako navodi Nešiš “anatemizira RS i traže sankcije”.

– Sreća pa o RS nikada nisu i nikada neće odlučivati Bećirović i Komšić. Jedino što im uspjeva jeste da bošnjački narod izoliraju i svađaju, praveći od FBiH geto. U BiH živi dva milijuna Bošnjaka koje Komšić i Bećirović konfrontiraju i zavađaju sa osam milijuna Srba u regiji i četiri milijuna Hrvata. To mogu raditi samo političari koji ne vole svoj narod. Vapeći za sankcijama RS, oni sankcioniraju narod koji predstavljaju – ocijenio je Nešić.

On napominje da se čak i u prvim poslijeratnim godinama vodilo računa u Predsjedništvu BiH da ne bude preglasavanja i da je ovo rijetka situacija da se koristi preglasavanje ne bi li se napakostilo jednom narodu i jednom entitetu.

– Tako se ne gradi BiH. Naprotiv, tako se razgrađuje BiH. Što su Bećirović i Komšić veći Bošnjaci to je sve manje BiH – poručio je Nešić.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)