KAKVA UTAKMICA! /Zrinjski poslije neviđene drame u Mostaru prošao u drugo pretkolo Lige prvaka!

Vrijeme:1 min, 32 sec

 

Zrinjski iz Mostara plasirao se u drugo pretkolo Lige prvaka nakon što su prošli armenski Urartu.

Hrvatski športski klub Zrinjski Mostar ugostio je armenskog prvaka Urartua u prvom pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka.

Poveo je Zrinjski u 27. minuti susreta preko Nemanje Bilbije koji je sjajno iskoristio ubačaj Ćorluke s desne strane, a gol-mašina Zrinjskog samo se naklonio i doveo Plemiće u vodstvo.

Paklene vrućine u Mostaru odradile su svoje, tempo utakmice je pao u drugom poluvremenu. Armenci su uspjeli doći do poravnanja u 74. minuti susreta iz polukontre preko Grigoryana.

Šokirali su Armenci Mostarce pred sam kraj susreta, u 90. minuti dosuđen je penal za Urartu, oboren je Grigoryan u šesnaestercu domaćina, a upravo je on uzeo loptu i mirno pogodio s bijele točke za produžetke.

Bilbiju je zamjenio Tomislav Kiš na početku produžetaka, a baš je u prvom napadu Kiš pobjegao obrani gostiju i izborio kazneni udarac koji je sam pretvorio u pogodak. Izgledalo je sve bajno po Zrinjski, ukupno su vodili 3:2, ali pred sam kraj prvog produžetka doživjeli su hladan tuš.

Artem Maksimenko je pobjegao Zlomisliću po lijevom krilu, došao sam pred Marića i hladno pogodio u suprotni kut za ukupnih 3:3.

Nakon 120 minuta igre stajalo je ukupnih 3:3, ipak je Zrinjski boljim izvođenjem 11-eraca prošao u drugo pretkolo Lige prvaka. Vratar Marko Marić obranio je ključni penal u petoj seriji, a kapetan Hrvoje Barišić zabio je posljednji penal za delirij u Mostaru.

Zrinjskog u drugom pretkolu čeka bolji iz susreta Slovan Bratislava – Hesperange.

Hrvatski stručnjak na klupi albanskog prvaka, Zoran Zekić, nije se proslavio u prvom europskom dvomeču. Nakon 1:1 iz Tirane, Zekićev Partizani izgubio je na gostovanju protiv BATE Borisova 2:0 i oprostio se od Lige prvaka te će svoj put prema Europi nastaviti u Konferencijskoj ligi.

 

gol.hr / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)