PREDSJEDATELJ DOMA NARODA PS BIH ŠPIRIĆ/Schmidtovo oglašavanje još je jedno kazalište na otvorenom

Vrijeme:1 min, 14 sec

 

Europski put BiH je u koliziji s postojanjem institucije visokog predstavnika što je danas potvrdio Christian Schmidt, privatna osoba koja nastoji odlučivati u ime svih parlamenata u BiH, ocijenio je predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić.

“Današnje oglašavanje Schmidta je još jedan igrokaz i kazalište na otvorenom. Njegovim obraćanjem neće se promijeniti ništa što se tiče Republike Srpske, ali hoće unutar BiH i njenog europskog puta. S obzirom na to da je on odlučio birati što će se provoditi od 14 prioriteta za pristupanje BiH EU, pozivam ga da provede svih 14 i do kraja obesmisli postojanje institucija u BiH”, rekao je Špirić.

On je u izjavi za Srnu naglasio da odluke Narodne skupštine Republike Srpske imaju svoj legitimitet i zna se način na koji se provode, te da današnje krajnje kontradiktorno oglašavanje Schmidta samo nanosi štetu BiH.

“Ovo je pokazatelj da nema mjesta bilo kakvom dogovoru političkih aktera unutar BiH, zemlje koja je potpuno institucionalno ispražnjena. Nažalost, dok god postoje oni koji aplaudiraju stranim intervencijama ovdje moraju znati da im neće biti bolje”, zaključio je Špirić uz poruku da se više nitko ne boji odluka koje crpe snagu iz takozvanih bonskih ovlasti.

On je istaknuo da Republika Srpska postoji zahvaljujući svom narodu i institucijama, a ne nečijim izjavama za medije koje su bitne samo zato jer su izgovorene na nekom od stranih jezika i u ime nekih međunarodnih interesa iza kojih ne stoji čak ni cijela EU.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)