Lideri EU će raspravljati o pobuni u Rusiji, obećavaju podršku Ukrajini

Vrijeme:50 sec

Lideri Europske unije će u četvrtak raspravljati o posljedicama spriječene pobune u Rusiji dok obećavaju dalju podršku Ukrajini u njenom ratu protiv invazije Moskve, javlja Reuters.

Na samitu u Bruxellesu, lideri će također razgovarati sa šefom NATO-a Jensom Stoltenbergom i razgovarati o ulozi koju bi EU mogla igrati u zapadnim obvezama za jačanje sigurnosti Ukrajine.

Estonska premijerka Kaja Kallas rekla je da će lideri sigurno razgovarati o dramatičnoj pobuni Wagnerove plaćeničke grupe u subotu, iako ona nije na dnevnom redu samita niti se spominje u nacrtima njenih pisanih zaključaka.

– Svakako će doći do toga – rekla je ona novinarima u Bruxellesu uoči dvodnevnog samita, redovitog skupa na kojem će se razgovarati i o migracijama, odnosima s Kinom i drugim pitanjima.

Kao i nekoliko drugih lidera EU, Kallas je kazala da je pobuna pokazala pukotine u ruskom rukovodstvu. Ona je rekla da je vidjela različite poglede na to kako bi pobuna mogla utjecati na rat u Ukrajini i rizik koji Rusija predstavlja za Zapad.
vecernji.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)