HELEZ/Ako Tužiteljstvo i Schmidt ništa ne poduzmu protiv sudionika udara, imamo plan B

Vrijeme:1 min, 21 sec

 

Jučerašnjim zasjedanjem Narodne skupštine manjeg bh entiteta i donesenim odlukama koje se tiču Ustavnog Suda BiH, izvršen je najgrublji udar na ustavno-pravni poredak Bosne i Hercegovine, a time i na Daytonski mirovni sporazum, smatra ministar obrane BiH Zukan Helez, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Iako ga je, kako kaže, većina bh medija zvala, a kako nije želio selektivno se oglašavati, svoj stav o Zakonu usvojenom u Narodnoj skupštini Republike Srpske o neprimjenjavanju odluka Ustavnog suda BiH, objavio je na Facebooku.

-Kao odgovoran čovjek, kao netko tko voli i živi ovu zemlju, i na koncu kao ministar obrane države Bosne i Hercegovine, uvjeravam vas da nećemo ostati nijemi na secesionistička divljanja manjeg bh entiteta predvođena njegovim predsjednikom, napisao je Helez, ističući kako su “pred nama dva plana, a možda i scenarija”;

-Plan “A” je procesuiranje svih aktera koji su svojim odobravanjem sudjelovali u udaru na ustavno-pravni poredak BiH. Dakle, pozivam Tužiteljstvo BiH da u skladu s Ustavom i Krivičnim zakonom BiH (glava XVI, član 156) radi svoj posao. Pozivam i gospodina Šmita da iskoristi sve funkcijom mu dodijeljene ovlasti, i tako BiH oslobodi secesionističkog terora s kojim se desetljećima suočavamo, a time i jednom za sva vremena ugasi i svaki naredni secesionistički plamen, ma s koje strane dolazio, i ma iz čije glave bio! Legalista sam, vjerujem da se nastala situacija može riješiti unutar institucija BiH. Ponavljam, želim vjerovati da se nastala situacija može i hoće riješiti u skladu s Ustavom i zakonima ove zemlje, ukoliko ne, u tom slučaju imamo plan “B”. Samo svih 51.209 km² i nikako drugačije, napisao je Helez.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)