Brozović u nevjerojatnom raspletu postaje najbolje plaćeni hrvatski nogometaš u povijesti?

Vrijeme:1 min, 46 sec

Al-Nassr ili Barcelona bit će novo odredište hrvatskog ‘maratonca‘ Marcela Brozovića, jednog od najboljih svjetskih igrača na poziciji defenzivnog veznog. Veznjak Vatrenih s Interom ima ugovor do ljeta 2026. godine, ali Nerazzurri su ga voljni pustiti, naravno, uz odgovarajuću odštetu.

Prema izvorima iz Italije, Barcelona Interu nudi oko 20 milijuna eura, dok bi Brozović dobio ugovor na tri godine i sedam milijuna eura godišnje plaće – pišu Sportske novosti.

Kako je jučer i objavljeno, za Broza je zainteresiran i Al-Nassr, saudijski doprvak u kojem igra i Cristiano Ronaldo, dok je privremeni trener hrvatski stručnjak Dinko Jeličić. Spominjalo se već ranije da Al-Nassr na klupu želi dovesti hrvatskog izbornika Zlatka Dalića.

Sky Sport Italia tvrdi kako je Al-Nassr Interu poslao ponudu od 15 milijuna eura, odnosno 10 milijuna manje od traženog iznosa. Nakon prve odbijenice Arapi su poboljšali ponudu koja iznosi 18 milijuna eura plus bonusi.

Zasad nije poznat odgovor milanskoga kluba, no može se reći da se dogovor nazire. Ipak, završnu riječ u tom poslu, nakon što Inter prihvati ponudu, imat će Brozović.

A on bi mogao postati najplaćeniji hrvatski nogometaš, jer mu Al-Nassr nudi čak 15 milijuna eura godišnje plaće. Dosad je najplaćeniji bio Luka Modrić sa godišnjom zaradom od 10.5 milijuna eura neto, a treći Ivan Perišić u Tottenhamu sa nešto manje od šest milijuna eura neto godišnje.

Dakle, u Arabiji bi ‘Epic Brozo‘ zarađivao dvostruko više, no u Barceloni bi i dalje igrao vrhunski europski nogomet.

‘‘Za Inter i Hrvatsku Brozović već nekoliko godina igra na visokoj razini i nema razloga vjerovati da bi tu razinu spustio ako bi se pridružio Barceloni. Možda nije upadljivo ime u usporedbi sa Zubimendijem ili Kimmichom, ali bio bi veličanstveno pojačanje.

Brozović bi trebao biti pojačanje koje Barcelona želi dovesti ovog ljeta. Posao je to koji ne bi smio biti kompliciran, a Hrvat će biti vrlo pogodna opcija za zamjenu otišlog Busquetsa‘‘, piše Football Espana o mogućem odlasku hrvatskog veznjaka u redove katalonskog velikana.

Vidjet ćemo što će biti jače, zov novca u egzotičnom novom nogometnom ‘eldoradu‘, ili jedan od najvećih klubova svijeta.

 

hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)