IDEMO PO TROFEJ!/HRVATSKA – ŠPANJOLSKA Prijenos finala Lige nacija na Novoj TV i gol.hr-u, tko će u prvih 11?

Vrijeme:2 min, 8 sec

 

Večeras se Hrvatska i Španjolska bore za naslov u Ligi nacija uz prijenos na Novoj TV i gol.hr-u.

Nakon 2018. u Rusiji Hrvatska će igrati svoje drugo finale u povijesti. Protivnik Vatrenih je Španjolska, a utakmica se igra od 20:45 u Rotterdamu uz prijenos na Novoj TV i gol.hr-u. Specijalna emisija kreće već od 20 sati.

Hrvatska nogometna reprezentacija

Hrvatska ima povijesnu priliku podići svoj prvi pehar na velikim natjecanjima. Ova se generacija već proslavila srebrom i broncom na svjetskim prvenstvima, ali velik dio nogometnog svijeta ovih dana želi da Vatreni napokon odu do kraja.

Hrvatska ima povijesnu priliku

Hrvatska je u polufinalu u Rotterdamu s 4:2 svladala domaćina Nizozemsku. Bila je to najava onog što njenog protivnika čeka u finalu. Samouvjerena i iskusna Hrvatska koja ovaj put nije u podređenom položaju.

Legendarni stadion De Kuip bit će domaći teren za Vatrene. Očekuje se oko 25 tisuća hrvatskih navijača, dok se na drugoj strani Španjolaca ne očekuje više od pet do sedam tisuća.

Španjolska se finala dokopala kasnim pogotkom Joselua protiv Italije. Obje reprezentacije nisu ostavile prejak dojam u četvrtak i cijela ta slika oba polufinala daje nam za pravo vjerovati kako Hrvatska ima veliku šansu osvojiti naslov pobjednika Lige nacija.

Neće biti lako, jer u finalu će na drugoj strani biti jedna od najboljih svjetskih reprezentacija. No kao i neke od najboljih momčadi reprezentativnog nogometa, Španjolci se trenutno nalaze u čudnom razdoblju i svojevrsnoj smjeni generacija.

Vatreni su pak na svom vrhuncu, možda sa posljednjom utakmicom maestra Luke Modrića na najvećoj sceni reprezentativnog nogometa.

Španjolci su protiv Italije istrčali u 4-2-3-1 formaciji s Moratom u špici iza koje su bili Barcino čudo od djeteta Gavi, Pino iz Villarreala i Leedsov Rodrigo. Junak finala Lige prvaka, Rodri te Merino činili su par zadnjih veznih, a u obrani su bila dvojica rođenih Francuza sa španjolskom putovnicom, Laporte i Le Normand. Iskusni bekovi Alba i Navas činili su ostatak obrane, a na golu je bio Simon.

Hoće li Dalić nešto mijenjati?

Vidjet ćemo za kojih će se prvih 11 odlučiti Zlatko Dalić. Perišić je igrao lijevog beka protiv Nizozemaca i otvorio mjesto za Ivanušeca. Petković je opet bio fantastičan džoker s klupe.

Vrlo je moguće kako će Dalić izvesti istih prvih 11 i u finalu. Sastav ovaj put nije procurio u medije, a prema svim najavama većih promjena ne bi trebalo biti.

Vjerojatni sastav Hrvatske:

Livaković – Juranović, Šutalo, Vida, Perišić – Modrić, Brozović, Kovačić – Pašalić, Kramarić, Ivanušec

 

gol.hr / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)