SAD / Trump napustio sud u Mijamiju, dozvoljeno mu da se brani sa slobode

Vrijeme:1 min, 6 sec

 

Završeno je ročište bivšeg američkom predsjedniku Donaldu Trump u Mijamiju. Donald Trump je otišao iz Miamija i odlazi u New Jersey gdje će imati prikupljanje sredstava za kampanju, javlja CNN. Trump će tamo održati govor.

Trump se u sudnici izjasnio te rekao da nije kriv u vezi svih 37 optužbi. O krivnji se izjasnio pred američkim sucem za prekršaje Jonathanom Goodman.

Ročište je bilo zatvoreno za kamere i prijenos uživo. Također, Trumpov pomoćnik Walt Nauta rekao je da se ne osjeća krivim.

Trumpu je dopušteno da se brani sa slobode. Također, nije mu određena ni mjera zabrana putovanja.

Bivši predsjednik SAD večeras ima humanitarnu akciju, a sutra ima proslavu 77. rođendana.

Trump je na putu do aerodroma stao u restoranu u Mijamiju gdje su ga dočekali klicanjem. BBC piše da je riječ o kubanskom restoranu Cafe Versailles.

 

Podsjećamo, Trump je optužen za nezakonito zadržavanje povjerljivih dokumenata i za laganje dužnosnicima koji su ih pokušali vratiti, ali on tvrdi da je nevin i obvezao se nastaviti s kampanjom za izbore koji će se održati u studenom 2024.

Trump je prvi bivši ili trenutni predsjednik koji se suočava s kaznenim progonom, no pravni stručnjaci tvrde da ga to ne sprečava da se kandidira ili da preuzme dužnost predsjednika čak i ako bude proglašen krivi.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)