Dugogodišnja urednica u Hini Milka Ćurković umrla u 62. godini života

Vrijeme:1 min, 36 sec

Dugogodišnja novinarka i urednica u Hini, Milka Ćurković preminula je iznenada u Zagrebu u 62. godini, izvijestila je Hina. Umrla je iznenada u utorak, 13. lipnja navečer u obiteljskoj kući u zagrebačkoj Dubravi. Dala je iznimno vrijedan doprinos Hini, a time i razgranatom sustavu hrvatskog medijskog informiranja tijekom proteklih 30-ak godina.

Rođena je 10. listopada 1961., a porijeklom je po ocu iz Pasiča kod Tomislavgrada, a po majci s Kamenska; obitelj se još 1960-ih doselila u Zagreb, gdje je Milka Ćurković završila gimnaziju te studirala opću lingvistiku i ruski jezik. Služila se engleskim jezikom. Prije dolaska u Hinu surađivala je na HRT-ovu teletekstu.

U Hrvatskoj izvještajnoj novinskoj agenciji (HINA-i) bila je angažirana najprije honorarno od jeseni 1990., nedugo nakon utemeljenja HINA-e, a zaposlena je u travnju 1991. Tada je kao novinarka pratila jedno vrijeme rad Ureda predsjednika i Vlade te druga zbivanja. Od 1996. radila je kao smjenska odnosno “dežurna” urednica u redakciji Unutarnje politike (UP), a kao urednica na desku UP-a od g. 2001.

Bila je cijenjena kao kompetentna, savjesna i odgovorna urednica. U svojoj dugoj uredničkoj karijeri uredila je i objavila na tisuće vijesti s područja hrvatske unutarnje politike te kulture, znanosti, obrazovanja, socijalnog i vjerskog života.

“Vijest o preranom odlasku drage, skromne i kolegice uvijek spremne pomoći, duboko je potresla sve članove redakcije”, istaknulo je u Hininoj vijesti njezino uredništvo.

Pokoj joj vječni i Svjetlost vječna svjetlila joj. Gospodin ju nagradio za sve dobro koje je u svom važnom, premda anonimnom, novinarsko-uredničkom poslu učinila na planu nacionalnog informiranja, s hrvatskom sviješću i poštujući profesionalne standarde informativnosti, objektivnosti, provjerenosti vijesti i općenito kvalitetnog agencijskog informiranja, kojim su se obilato koristili i koriste u svojim radijskim i televizijskim informativnim emisijama, tiskovinama i po portalima toliki mediji! I Svjetlost vječna svijetlila joj!

Pogreb će biti na Miroševcu u petak, 16. lipnja u 14.10 h. (Z. G.)

 

Hina/Z. G./Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)