POTPREDSJEDNIK FEDERACIJE BIH STOJANOVIĆ/ Siledžije iz SDA i DF brutalno vrijeđaju i prijete članovima SDP-a jer su blizu formiranja vlasti u HNŽ

Vrijeme:1 min, 37 sec

 

Nacionalisti iz SDA i DF-a su krenuli vrijeđati članove SDP-a Mostar i njihove obitelji jer su vrlo blizu formiranja vlasti u HNŽ. Uključio se i muftija iz Hercegovine kako bi izvršio pritisak na SDP Mostar – tvrdi Igor Stojanović, potpredsjednik Federacije BIH.

Stojanović navodi da nakon pet godina tehničke Vlade HNŽ, postoji mogućnost da se formira Vlada HNŽ na osnovu izbornih rezultata.

– Gradsko Vijeće u Mostaru je formiranje vlasti čekalo 12 godina. Ne bi to bio nikome problem da SDA nije stranka koja bi mogla ispasti iz vlasti. Brutalni napadi i poruke koje dobivaju članovi SDP-a Mostar, transparenti koji se postavljaju po gradu su dokaz da SDA i DF u potpunosti preuzimaju nacionalistički folklor kako bi prestrašili bilo koga da formira vlast bez njih – napisao je Stojanović u objavi na svojoj Facebook stranici.

 Dodaje da je pravo pitanje “gdje je bio DF, Islamska zajednica i siledžije koje prijete članovima SDP-a dok je SDA davala podršku u legitimnom predstavljanju u Mostaru i time izravno radila na uništenju građanske države?”

– Gdje su svi nabrojani bili kada je SDA ponudila više ministarstava HDZ-u u pregovorima i ustupak izbora policijskog komesara? U redu je kad državu prodaje SDA, radilo se to o reviziji presude prema Srbiji, legitimnom predstavljanju 13 Bošnjaka ili komesaru policije u Mostaru. Treba napomenuti da je DF Mostar donio odluku da formira vlast s Trojkom u Mostaru. Naknadni pritisak iz središnjice DF-a i DF Tuzlanskog Kantona mijenjaju odluku DF Mostar kako bi po tko zna koji put spasili SDA na vlasti, napisao je Stojanović na Facebooku.

Ovome valja dodati da, prema informacijama kojima raspolaže HMS, Gradski odbor SDA Mostar želi da ova stranka ode u oporbu u HNŽ. Plan im je da se s mlađim kadrovima što bolje pripreme za lokalne izbore koji će se održati već na jesen sljedeće godine. No pitanje je kako sarajevska centrala SDA gleda na ovakav stav mostarske podružnice.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)