Putin uslijed prijetnji od prekograničnih napada/Graničari su uvijek bili stražari ruskih interesa

Vrijeme:1 min, 21 sec

 

Ruski predsjednik Vladimir Putin čestitao je djelatnicima i veteranima Službe granične straže i Federalne sigurnosne službe njihov profesionalni praznik.

“Graničari su uvijek bili stražar državnih interesa i ako bi neprijatelj napao našu zemlju, oni su prvi odbijali juriš i odlučno išli u bitku, kao što se to dogodilo u lipnju 1941. Nikada nećemo zaboraviti ovaj neviđeni podvig i heroje Velikog domovinskog rata”, rekao je, prenosi TASS.

Nazvavši današnje djelatnike Graničarske službe nasljednicima i nasljednicima generacije pobjednika, onih koji su porazili nacizam, Putin je istaknula kako oni “nastavljaju časno i dostojanstveno obnašati svoju dužnost, rješavati zahtjevne i prioritetne zadaće zaštite državne granice, provode nadzor granice i zaštitu morskih dobara, daju važan doprinos provedbi međunarodnih integracijskih projekata i razvoju prekogranične suradnje, suzbijaju transnacionalni kriminal i krijumčarenje te sprječavaju diverzije i terorističke napade”.

Evidentno je da se Putin osvrnuo na nedavne pješačke upade na ruski teritorij u Belgorodskoj oblasti s ukrajinskog teritorija. Vođa skupine tvrdi da Rusija može očekivati nove takve napade. Intervju s vođom tih ukrajinskih napada pročitajte ovdje. Tumačenja analitičara o cilju tih napada pročitajte ovdje.

“Želim vam zahvaliti na savjesnoj službi, a posebno istaknuti sve graničare koji sudjeluju u specijalnoj vojnoj operaciji, borbi protiv neonacista. Uvjeren sam da ćete i dalje djelovati požrtvovno, hrabro i učinkovito te kompetentno i učinkovito koristiti sve raspoložive resurse i sredstva za zaštitu suvereniteta i teritorijalne cjelovitosti Rusije i sigurnosti našeg naroda”, istaknuo je Putin. Stoljetne i istinski herojske tradicije hrabrosti i plemenite odanosti domovini i njezinom narodu leže u korijenima ovog profesionalnog praznika, rekao je ruski predsjednik. Također je graničarima zaželio sve najbolje u službi, a njihovim obiteljima zdravlje i sreću.

geopolitika.news / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)