KAKVA DOMINACIJA!/Braća Sinković sedmi put postali prvaci Europe! Kakav spektakl od utrke

Vrijeme:1 min, 16 sec

 

Martin i Valent Sinković osvojili su ukupno 51. medalju u svojim karijerama.

Braća Martin i Valent Sinković nastavljaju osvajati medalje u veslanju. Braća su na slovenskom Bledu osvojila europsko zlato, njihovo sedmo u karijerama.

Luđe i napetije ne može biti. Braća su gubila u zadnjih 200-tinjak metara od talijanskog dvojca, a onda su u ludoj završiti pokazali tko je svjetski broj jedan i prestigli Talijane do još jednog zlata.

Braća Sinković su imali nešto teži zadatak u finalu, ali su na kraju sjajnim finišem uspjeli prvi proći kroz cilj s vremenom 6:07.00, što je rekord europskih prvenstava. Iza sebe su ostavili Talijane Lucu Rombladija i Mattea Sartorija (6:08.25), a treći su na kraju bili Nizozemci Stefan Broenink i Melwin Tweellar (6:10.74) .

Sestre Antonija i Josipa Jurković zauzele su četvrto mjesto u dvojcu s vremenom 7:08.55. Iako su dobro počele utrku, i bile na trećem mjestu veći dio, na kraju su u finišu posustale i završile četvrte. Zlato je osvojila posada Rumunjske (6:56.40), srebro posada Nizozemske (6:57,56), a treće su na kraju bile Španjolke (7:03.56).

Braća Anton i Patrik Lončarić danas su nastupili u B finalu i ukupno su deseti, U svojoj su skupini bili četvrti s vremenom 6:38.46, dok su zlato osvojili Švicarci Roman Roeoesli i Andrin Gulich (6:22.34).

Damir Martin je ukupno 11. nakon što je u finalu B samca bio peti s vremenom 7:25.88.

 

gol.hr / Hrvatsko nebo

Odgovori