Putinov ključni saveznik/ ‘Rat bi mogao trajati desetljećima’

Vrijeme:1 min, 4 sec

 

Dokle god postoji takva vlast, bit će, recimo, tri godine primirja, dvije godine sukoba i sve će se ponoviti, kazao je Dmitrij Medvedev ponavljajući tvrdnju Moskve da je Ukrajina nacistička država.

Rat u Ukrajini mogao bi trajati desetljećima, rekao je ključni saveznik Vladimira Putina i bivši predsjednik Dmitrij Medvedev, izvijestila je ruska novinska agencija RIA. Medvedev je rekao je da bi se to moglo pretvoriti u sukob karakteriziran dugim razdobljima borbi isprekidanih primirjima. “Ovaj sukob trajat će jako dugo, najvjerojatnije desetljećima”, rekao je Medvedev, prenosi RIA.

Dokle god postoji takva vlast, bit će, recimo, tri godine primirja, dvije godine sukoba i sve će se ponoviti, nastavio je ponavljajući tvrdnju Moskve da je Ukrajina nacistička država, javlja Sky News.

Podsjetimo, ministri obrane Rusije i Bjelorusije potpisali su u četvrtak dokument o raspoređivanju ruskog taktičkog nuklearnog oružja na teritoriju Bjelorusije, objavila je ruska državna novinska agencija TASS.

Moskva će zadržati kontrolu nad oružjem i svim odlukama o uporabi, citirao je TASS ruskog ministra obrane Sergeja Šojgua.

Rusija i Bjelorusija, bliske saveznice glede sukoba u Ukrajini, dogovorile su ranije ove godine da će se dio ruskog taktičkog nuklearnog arsenala rasporediti u Bjelorusiji. Odvojeno su ruski mediji izvijestili da je Šojgu rekao da Zapad vodi “neobjavljeni rat” protiv Rusije i Bjelorusije.

 

vecernji.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)