Plemići pobjedom protiv Leotara proslavili osvajanje dvostruke krune

Vrijeme:1 min, 28 sec

 

Prije 23 godine na Barama u Čitluku je Brotnjo slavio naslov prvaka BiH, a sada to radi najtrofejniji tim Premijer lige, HŠK Zrinjski, koji je osvojio duplu krunu u najuspješnijoj sezoni u povijesti kluba.

Iako je već ranije osigurao titulu, sastav Zrinjskog shvatio je ozbiljno sve utakmice, pa tako i ovu s Leotarom, kojem su bodovi bili daleko neophodniji u borbi za opstanak, ali momčad Krunoslava Rendulića nastojala je odigrati maksimalno do samog kraja. Domaći tim je imao 1:0 na poluvremenu, na kraju slavio sa 2:1.

U 22. minuti je postignut prvi gol domaćih. Jukić je centrirao, a Bilbija nastavio svoju golgetersku seriju i nagovijestio nova tri boda Plemića.

Leotar je igrao otvoreno, te je tako uspio parirati mnogo kvalitetnijem rivalu, koji je ipak igrao opuštenije nego u nekim ranijim utakmicama. Autogolom Barišića u 56. minuti Leotar je došao do izjednačenja, no do kraja Zrinjski je još jednom poveo i došao do pobjede, a strijelac je bio rezervista Mario Ćuže, strijelac jedinog gola u nedavnoj pobjedi nad Veležom u finalu Kupa.

Leotar ostaje na dnu tabele s 32 boda, ali nije bez šansi. U sljedećem kolu dočekuje Široki Brijeg, a ekipe izvan opasne zone bježe im dva boda. Matematički Trebinjci još vjeruju, ali zaista se treba dogoditi.

Zrinjski je sada na 78 bodova, a potpuno rasterećeno putuje u Tuzlu za sedam dana gdje će igrati protiv Tuzla Cityja.

Nakon današnje utakmice u Čitluku, uslijedila je dodjela pehara i medalja za šampionsku ekipu kojoj je prethodno prije početka meča priređen špalir.

Zrinjski je bio perfektan i nakon završetka sezone malo će se odmoriti, a onda se kreće u misiju plasmana grupne faze nekog europskog natjecanja , što je najavio i sam trener Rendulić nakon osvojenog Kupa prošlog tjedna.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori