U Zadru i Osijeku održan Hod za život/“Što će nam sva prava, ako nije omogućeno temeljno ljudsko pravo, a to je pravo na život”

Vrijeme:2 min, 5 sec

 

Ove godine u Zadru se, kao i u ostatku zemlje, održao Hod za život, obitelj i Hrvatsku koji je okupio nekoliko stotina građana koji su prošetali od Perivoj Hrvatskih Redarstvenika sve do Foruma.

 

S transparentima poput “Ne zaustavljaj otkucaje moga srca! Samo daj mi ljubav…”, “Zaštitimo najugroženiju manjinu u Hrvatskoj”, “18. dan od začeća djetetu kuca srce” veselo su prolazili gradom, i to bez većih posljednica ili pak kontra prosvjeda.

Ove se godine Hod za život po prvi put održava u Kninu i Metkoviću, prenosi Zadarski.

Tvrtko Krpina, koordinator Hoda za život u Zadru, istaknuo je da su se građani grada Zadra okupili potaknuti ljubavlju prema nerođenom djetetu i njegovoj majci.

– Što će nam sva prava, ako nije omogućeno temeljno ljudsko pravo, a to je pravo na život. Od nerođenog djeteta, rođenog, mladog, starog, pa sve do naših djedova i baka. Jer svaki život je vrijedan! Svaki život oplemenjuje! Zato pozivam sve nas, samo dajmo ljubav… Svaki dan – naglasio je Krpina.

Osobno iskustvo podijelila je i Zadranka Ivana Bobić Čulina, majka četverogodišnjeg dječaka Bepa Emanuela s Downovim syndromom.

– Stojim ovdje i borim se u ime života sve djece s Downovim sindromom, svakog začetog života. Hodam protiv najvećeg oblika diskriminacije ljudi s trećim kromosomom na 21. paru, a to je njihovo usmrćivanje još u majčinoj utrobi. Da, to je prekid života, dozvoljen zakonom! Mi ovdje nismo došli samo mijenjati taj zakon, mi smo ovdje došli mijenjati vaša srca. Želimo da nas čujete, da nas vidite i da se ne bojite – poručila je ova majka te dodala:

– A ako se bojite, znajte da sam se i ja bojala! Danas sam potpuno slobodna od straha, svih nametnutih normi i vrijednosti, jer nisu istinite. Govorili su mi da je strašno, da je teško… Ustvari, život moga djeteta nešto je najljepše što sam ikada u svome životu doživjela. I da mogu vratiti vrijeme i birati, nikada mu ne bih maknula taj Down syndrome, a to će vam reći apsolutno svaki roditelj djeteta sa Down sindromom. Prošle godine sam bila skromna rekavši: „Ako odvratim i samo jednu majku od pobačaja djeteta sa Downovim sindromom – uspjela sam.“ Ove godine želim da svaka majka odustane od prekida trudnoće svoga djeteta zbog bilo kakve malformacije. Prekidom života svoga djeteta nema mira ni za jednu majku. U ljubavi se sve može – istaknula je Bobić Čulina.

S početkom u 11 sati su se na Trgu Svetog trojstva okupili i građani Osijeka, grada u kojem je održan četvrti Hod za život.

 

vrisak.info/ Hrvatsko nebo

Odgovori