SRBIJA/Veliki prosvijedi u Beogradu, najveći u posljednjih 10 godina, prosvijednici blokirali most Gazela

Vrijeme:1 min, 7 sec

 

U Beogradu se održava veliki prosvjed “Srbija protiv nasilja”, najveći po broju sudionika u posljednjih 10 godina. Prosvjednici su šetali do Skupštine Srbije, a potom ulicom kneza Miloša do mosta Gazela, koji će dva sata biti blokiran za promet.

Tisuće građana Srbije koji su se okupili kod Skupštine, krenuli su ka mostu Gazela čijom će blokadom napravili potpuni prometni kolaps u Beogradu.

Prethodni prosvijed dijela oporbe održan je 8. svibnja i na njemu su prosvijednici iznijeli nekoliko zahtjeva, između ostalog: da se hitno zaustavi promocija nasilja u medijima i javnom prostoru, uključujući i smjenu Vijeća Regulatornog tijela za elektronske medije, ali i gašenje tiskanih medija i tabloida koji promoviraju mržnju i nasilje i kontinuirano krše novinarski kodeks, kao i oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama koje promoviraju nasilje poput Pinka i Happy TV.

Screenshot N1

Tada je rečeno da je rok za ispunjenje zahtjeva petak, odnosno danas.

Ove zahtjeve su dosad podržali Demokratska stranka, Ne davimo Beograd, Zajedno, Narodna stranka, Stranka slobode i pravde i Dveri, piše Blic.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je kazao da prosvijednici u Beogradu maltretiraju građane ali da ih neće spriječavati.

“Mi ne volimo kao Francuska, Njemačka tući prosvijednike. To radite samo ako su nečiji životi ugroženi. Mi smo demokraciju doslovno shvatili za razliku od onih koji bi nam držali lekcije”, dodao je Vučić.

 

hms.ba/ Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)