Interventna policija oko Banskih dvora, netko je prijetio da će ubiti Plenkovića

Vrijeme:1 min, 16 sec

Prema najnovijem izvješću SOA-e, obavještajne službe spriječile su pokušaj osnivanja paravojne skupine koja je nasilno željela srušiti vlast.

Međutim, dodaje se kako je unatoč tomu Hrvatska stabilna i sigurna demokratska zemlja. Komentirajući izvješće, hrvatski premijer Andrej Plenković kazao je da je i jutros Vladi upućena prijetnja zbog koje je angažirana interventna policija.

SOA objavila izvješće za 2022. godinu
Komentirajući izvješće SOA-e za prošlu godinu, premijer je rekao da državne institucije konstantno djeluju kako bi spriječile eventualne pokušaje nasilnog rušenja vlasti i naveo da prijetnje postoje te je zbog jedne policija i danas bila u Banskim dvorima.

– Imali smo te rasprave na Odboru za nacionalnu sigurnost. Postojale su dvije skupine koje su vrlo jasno identificirane, koje su povezivale jedan krug ljudi s ciljem nasilnog rušenja ustavnog poretka. Imali ste teroristički napad na Banske dvore, teroristički akt prema Vladi, to jest predsjedniku Vlade, prema meni – tu nema nikakvih dilema. Sad je jedna prijetnja. Trenutno vam je postrojba interventne policije ispred Vlade. Od jutra je bila ponovno prijetnja tog tipa i meni i članovima Vlade. I to se događa stalno. Mi moramo raditi na suzbijanju takvih skupina – tako da su sve službe koje se time bave angažirane. Zato je SOA objavila ovo izvješće, da tome stanemo na kraj, poručio je hrvatski premijer Andrej Plenković iz Dubrovnika.

Dodao je kako je Hrvatska demokratska zemlja u kojoj se poštuje vladavina prava te da je “sigurno da oni koji žele nasilnim putem rušiti vlast, neće ostati neprimijećeni i da će država djelovati”.

https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)