POLUFINALE LIGE PRVAKA/Modrić pokrenuo akciju za Realov gol, De Bruyne sve vratio na početak

Vrijeme:2 min, 25 sec

 

Nogometaši Real Madrida i Manchester Cityja odigrali su 1:1 u prvom susretu polufinala Lige prvaka na Santiago Bernabeu.

Napetost se tako seli na Etihad gdje će se igrati uzvrat iduće srijede. Oba postignuta pogotka na Santiago Bernabeu bila su iznimno lijepa. Prvo je za 1:0 Reala pogodio Vinicius Junior u 36. minuti, dok je u 67. topovski pogodio Kevin De Bruyne na drugoj strani, za konačnih 1:1.

Real je od početka prepustio posjed Manchester Cityju koji je polako pleo mrežu oko suparničkih vrata, ali je u uvodnom dijelu mogao zaprijetiti jedino udarcima iz daljine.

City pritiskao, Real prijetio iz kontri

Tako je De Bruyne pokušao s vrha šesnaesterca u osmoj minuti, dok je još opasnije zaprijetio Rodri koji je s 25 metara pucao u 13. minuti. U oba slučaja odlično je reagirao vratar Reala Courtois. Uz te dvije šanse još je jednu priliku za goste imao Haaland, ali je njegov udarac glavom bio lagani zadatak za vratara Reala.

Nakon dvadeset minuta u kojima Real gotovo da nije prešao u suparničku polovicu terena polako su se počele mijenjati uloge na travnjaku.

U 25. minuti je Vinicius pokušao pronaći Benzemu i bilo bi krajnje opasno da nije pravovremeno reagirao Ruben Dias. Real je bivao sve odlučniji, oslobodio se suparničkog pritiska te je poveo u 36. minuti.

Modrić pokrenuo akciju za pogodak

Akciju su započeli Camavinga i Modrić na svojoj polovici terena. Potom je francuski nogometaš Camavinga osvojio puno prostora, proslijedio loptu Vinicius Junioru koji je žestoko s 20 metara i pogodio za vodstvo Madriđana.

Do kraja poluvremena opet je Manchester City bio dominantnija momčad, ali osim jednog potencijalno opasnog ubacivanja Gundogana prave opasnosti po domaćina nije bilo.

Drugi dio je počeo odličnom akcijom Vinicius Juniora, Carvajala i Benzeme u 50. minuti, a udarac francuskog napadača uspio je blokirati Stones. Samo dvije minute kasnije još je bolju šansu na drugoj strani imao De Bruyne, ali je njegov udarac iz blizine, iskosa, sjajno zaustavio Courtois.

U nastavku su šanse bile konkretnije te se na obje strane otvaralo puno više prostora nego li u sigurnijem prvom dijelu. Počele su se, uz to, potkradati i male greške obrane pa je za Real zaprijetio Rodrygo, a na drugoj strani De Bruyne i Haaland.

Bomba De Bruynea za izjednačenje

U 67. minuti gosti iz Manchestera su izjednačili. Prvo je Rodri presjekao loptu i dodao prema Grealishu koji je proslijedio do Gundogana. Na kraju je lopta došla do Kevina De Bruynea koji je baš topovski, s više od 20 metara, zakucao loptu u domaću mrežu.

Do kraja utakmice ritam se smirio, a najbolju je šansu u 78. minuti imao Benzema. Na drugoj je vratnici dočekao ubačenu loptu te je pucao glavom, ali je Ederson odlično obranio, kao i opasan udarac Tchouamenija u samoj završnici. Završilo je tako 1:1, a uzvratna se utakmica igra iduće srijede na Etihad stadionu.

 

hms.ba/  https://hms.ba//Šport/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)