PEJIĆ: Kada smo napali našu braću i sestre iz drugih naroda 90-tih, postali smo bolesno društvo, sad nam se rat vratio kući

Vrijeme:1 min, 51 sec

Ana Pejić iz Udruženja građana “Otete bebe Vojvodine” govorila je povodom monstruoznog krvavog pira dječaka Koste Kecmanovića (13) koji je u srijedu 3. maja. 2023. godine ubio devet osoba, od kojih osmero djece u osnovnoj školi u Beogradu.

Pejić je na TikToku objasnila koji je zapravo ključni problem Srbije, navodeći da se rat vratio kući, aludirajući na agresiju Srbije Hrvatsku i na Bosnu i Hercegovinu 1990- tih godina.

“Sve je to posljedica rata. Onog momenta kad smo krenuli 90-tih godina na svoju braću i svoje sestre, na svoju prekrštenu djecu, koja pripadaju drugim narodima, onog momenta smo postali bolesno društvo. Bez razloga, bez osnova, bez ičega uzelo se oružje, ubijalo, ubijalo, ubijalo. I šta se dobilo? Dobio se rat u kući. U svojoj kući. U svojoj okolini. U svojoj školi. Vratio se kući rat. I što ćeš sada”, napominje Pejić.

Prema njenim riječima, sad će se zataškati jedan slučaj od osam, devet žrtava i društvo ide dalje.

 

“Žao mi je djece naravno. To se ne može opisati koliko je to velika tragedija. Njegov otac, od tog malog, umjesto da ga je upisao na tenis, vodio ga je u streljanu. Šta će magarcu od 12, 13 godina znanje o rukovanju oružjem? S kim se vi to spremate ratovati? Sa mnom? S nama? S kim se vi to spremate u rat? Ja sam napunila 70 godina i u kući nisam imala nijedno oružje, ni ja, ni moj otac ni moj muž, ni moj sin, nitko. Što će vam to oružje. Ne daj bože da dođđe do rata, dobit ćeš oružje. Oružja će biti. Mali je donio u školu pet šanržera. U svakom šanržeru je bilo po 15 metaka. Dva pištolja je donio. Ja vas pitam – tko bi znao to da promijeni? Izvadi, potroši, upuca, promijeni. Tko je njega tako obučio? Gdje je stajao taj pištolj kad je on tako lako i hladno uzeo? Tom njegovom tati treba dati 100 godina zatvora. Ne jednu godinu, 100 godina zatvora. A tog klipana treba zatvoriti pod ključ na neku neuropsihijatriju da samo pije vode, da jede soli i hljeba i da tamo leži kao biljka. Odakle vam pravo da uništavate tuđe živote?”, rekla je Pejić.

 

https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori