Gianni Infantino zaprijetio najvećim nogometnim zemljama Europe: Ovo je šamar u lice…

Vrijeme:1 min, 9 sec

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino zaprijetio je da se u najvećim zemljama Europe neće moći gledati prijenosi utakmica Svjetskog prvenstva za žene 2023. FIFA po prvi put ove godine odvojeno prodaje prava za ženske i muške Mundijale, a Infantino je rekao da su ponude iz Velike Britanije, Španjolske, Italije, Njemačke i Francuske bile ‘razočaravajuće’ i ‘šamar’ za igračice.

‘Ponude televizijskih kuća, uglavnom iz ‘velikih pet’ europskih zemalja, još uvijek su vrlo razočaravajuće. Dok plaćaju 100 do 200 milijuna dolara za Svjetsko prvenstvo u nogometu za muškarce, oni nude samo 1 do 10 milijuna dolara za Svjetsko prvenstvo za žene. Ovo je šamar u lice svih velikih igračica Svjetskog prvenstva za žene i zapravo svih žena diljem svijeta’, rekao je Infantino i dodao:

‘Naša je moralna i zakonska obveza ne prodavati Svjetsko prvenstvo za žene za niske cijene. Stoga, ako ponude i dalje budu nepoštene, bit ćemo prisiljeni ne prenositi SP za žene u ‘velikih pet’ europskih zemalja.’

Iako je ženski nogomet znatno ‘narastao’ posljednjih godina, još uvijek ima puno koraka koje treba poduzeti u njegovom razvoju – što će zauzvrat povećati vrijednost prava. S obzirom na to da će se turnir igrati u Australiji i Novom Zelandu i stoga neće biti u udarnom terminu ni za europske nacije, postoji mnogo različitih faktora koje treba uzeti u obzir kada je u pitanju ova situacija.

https://www.tportal.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)