REAKCIJE/OHR pozdravio formiranje nove Vlade FBiH: Moraju se brzo angažirati

Vrijeme:50 sec

 

Ureda visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini pozdravio je današnje potvrđivanje nove Vlade FBiH u Zastupničkom domu federalnog parlamenta.

-OHR pozdravlja davno zakašnjeli završetak formiranja Vlade FBiH i provođenje volje birača izražene na listopadskim izborima. Nova Vlada treba se brzo angažirati u rješavanju potreba građana i usvajanje hitnih i neophodnih reformi kako bi BiH krenula naprijed na svom putu prema EU. Svaka nova vlast, bez obzira koje stranke čine većinu, treba prvenstveno biti posvećena građanima”, naveli su iz OHR-a.

Podsjetimo Zastupnički dom Parlamenta FBiH je, podsjetimo, danas sa 51 glasom za, jednim suzdržanim i dva protiv izglasao novu Vladu FBiH, a nakon što je jučer visoki predstavnik nametnuo odluku o deblokadi njenog formiranja.

Tijekom zasjedanja, ispred zgrade Parlamenta FBiH trajali su prosvjedi na koje su pozvali SDA i DF. Nakon izglasavanje Vlade, okupljeni su se počeli razilaziti, no bilo je i incidenata. Ekstremisti su napali zastupnika Kenana Uzunovića te novinarske ekipe Avaza, N1 televizije i Face tv.

 

hms.ba/ https://hms.ba/ /Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)