PREDSJEDNIK SDP NIKŠIĆ/Schmidt neće dopustiti blokade, nadamo se da će donijeti rješenje i za budućnost

Vrijeme:1 min, 39 sec

 

U rezidenciji Izaslanstva Europske unije održan je sastanak šefa Izaslanstva EU BiH Johana Satlera s predstavnicima HDZ-a i osmorke.

Nakon sastanka medijima se obratio lider SDP-a Nermin Nikšić, koji je kazao da nisu bile u pitanju konzultacije, prenosi Avaz.

– Svi imamo pojedinačnu komunikaciju sa Schmidtom. Bio sam jučer, Elmedin Konaković je išao danas, a Dragan Čović će sutra. Danas smo razgovarali oko toga je li ovo parlamentarna većina. Idemo li u konstituiranje vlade. Potpuno je jasno da će visoki predstavnik donijeti odluku pa ćemo vidjeti što će se događati – istaknuo je Nikšić te dodao da Schmidt neće dopustiti blokadu procesa.

Nije riječ o nametnutoj Vladi

Rekao da očekuje da vidi kakva će biti odluka na tim sastancima.

– Jasno je da neće dopustiti blokadu. Nerealno je očekivati da Povjerenstvo riješi nešto u roku od pet dana, a to se provlači godinama. Kamo sreće da je to moguće – ističe Nikšić.

Vezano za izjave NES-a i SBiH da ne žele nametnutu Vladu, Nikšić je kazao da nije riječ o nametnutoj Vladi.

– Nametnuta će biti odluka o deblokadi izbora vlade. Ono što je za nas bitno, da ono što visoki predstavnik donese bude odluka koja će biti rješenje i za budućnost. Tada ćemo ozbiljnije sjesti da promijenimo stvari i dođemo do našeg rješenja – rekao je Nikšić.

Ne strahuje za većinu

Dodao je da ne strahuje za postojanje većine i da je pravo svake stranke da se opredijeli.

– Smatram da se može osigurati većina u Zastupničkom domu. Puno bi važnije bilo da ova većina ostane dosljedna – poručio je predsjednik SDP-a.

Izjavio je i da prijetnje Milorada Dodika izazivaju nelagodu i neprijatnost.

– Imat ćemo sastanke i priliku da raščistimo te stvari. Mi jesmo spremni na kompromis, ali ne na kompromitiranje i trgovinu s interesima države BiH. Nema napretka ovdje ako ćemo ukopavati u svoje rovove i ići jedni prema drugima s agresivnim izjavama. Puno je kvalitetnije vratiti se u institucije i razgovarati – zaključio je Nikšić.

 

hms.ba/ https://hms.ba/   /Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)