Putin iznenada doputovao u Ukrajinu

Vrijeme:1 min, 21 sec

 

 

Ruski predsjednik Vladimir Putin stigao je u novi neočekivani posjet, ovaj put u Herson gdje je posjetio sjedište grupe trupa Dnjepar u smjeru Hersona, javlja TASS. Putin je saslušao izvješća zapovjednika grupe trupa Dnjepar, general-pukovnika Olega Makareviča, zapovjednika Zračno-desantnih snaga, general-pukovnika Mihaila Teplinskog i drugih vojnih čelnika. Oni su su ga izvijestili kakva je situaciji u regijama Herson i Zaporižja, koje je Moskva proglasila dijelom Rusije.

Kremlj nije naveo kada je Putin prisustvovao sastanku vojnog zapovjedništva, piše Reuters.

‘Ne želim vas odvlačiti od izravnih dužnosti vezanih uz upravljanje i zapovijedanje, tako da ovdje radimo poslovno, kratko, ali konkretno. Važno mi je čuti vaše mišljenje o razvoju situacije, saslušati vas, razmijeniti informacije’, kazao je Putin, prenosi N1.

Ruske trupe pojačale su intenzitet svojih napada na Bahmut, objavili su iz ukrajinskog ministarstva obrane. ‘Neprijatelj jednostavno razara građevina u Bahmutu. Marinka i Bahmut trenutačno su poprišta najvećih bitaka’, poručili su ukrajinski dužnosnici, prenosi Dnevnik.hr.

Podsjetimo, Putin je i koncem ožujka neplanirano posjetio Mariupolj. To je bilo prvo putovanje čelnika Kremlja na teritorije ukrajinske regije Donjeck pod ruskom okupacijom od početka rata.

Mariupolj, koji je u svibnju pao u ruske ruke nakon jedne od najdužih i najkrvavijih bitaka u ratu, bila je prva velika pobjeda Rusije nakon što nije uspjela zauzeti Kijev te se potom usmjerila na jugoistočnu Ukrajinu. Vozeći se automobilom, Putin je obišao nekoliko gradskih četvrti, zaustavljao se i razgovarao sa stanovnicima.

 

https://www.tportal.hr/Hrvatsko nebo

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)