Malenica: Šefica USKOK-a dala je ostavku zbog nesreće s većom materijalnom štetom

Vrijeme:1 min, 45 sec

 

Dodao je da se u dostavljenom izvješću navodi da je glavna državna odvjetnica od ravnateljice Uskoka zatražila ostavku zbog propusta u obavljanju državnoodvjetničke uprave

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica izjavio je u utorak da je razlog zbog kojeg je ravnateljica Uskoka Vanja Marušić zatražila ostavku prometna nesreća s većom materijalnom štetom te je najavio da će on dati suglasnost u narednim danima. “Danas kasno popodne sam dobio dopis glavne državne odvjetnice u kojem me obavještava da je ravnateljica Uskoka podnijela zahtjev za razrješenje”, rekao je Malenica za Dnevnik Nove TV.

Dodao je da se u dostavljenom izvješću navodi da je glavna državna odvjetnica od ravnateljice Uskoka zatražila ostavku zbog propusta u obavljanju državnoodvjetničke uprave.

 

“Posrijedi je prometna nesreća s većom materijalnom štetom”, rekao je Malenica, kazavši kako vjeruje da će u narednim danima Državno odvjetništvo pojasniti sve okolnosti. Najavio je da će on dati suglasnost u narednim danima. Dnevnik Nove TV objavio je da je Marušić zataškala prometnu nesreću koju je s početkom 2022. izazvao službeni vozač. Upitan je li zabrinut za funkcioniranje Uskoka, ministar je rekao da je Uskok dio Državno odvjetništva i da će glavna državna odvjetnica poduzeti određene poteze u vidu nastavka normalnog funkcioniranja Uskoka.

“Kad se ostavka prihvati tada će, vjerujem glavna državna odvjetnica imenovati vršitelja dužnosti, tada će se vjerojatno provesti i natječaj. Sve je na Državnom odvjetništvu da u ovoj situaciji u kojoj se nalazi Uskok osigura sve da Uskok nastavi neometano s radom”, rekao je. Ravnateljica Uskoka Vanja Marušić uputila je zahtjev za prestankom rada iz osobnih razloga, izvijestilo je Državno odvjetništvo. Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek u utorak je poslijepodne zaprimila pisani zahtjev ravnateljice Uskoka za prestankom rada iz osobnih razloga, ističe se u priopćenju DORH-a. Vanja Marušić je 16. studenoga drugi put imenovana ravnateljicom Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta na vrijeme od četiri godine. Marušić je za ravnateljicu Uskoka prvi puta imenovana u studenome 2018. kada je na toj dužnosti zamijenila sadašnju europsku tužiteljicu Tamaru Laptoš.

Hina/https://www.vecernji.hr/Hrvatsko nebo

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)