Komšićev radikal Begić nazvao Murphyja i Schmidta islamofobima i rasistima

Vrijeme:1 min, 16 sec

 

Zastupnik Demokratske fronte u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Zlatan Begić nastavlja sa svojim primitivnim ispadima ka predstavnicima međunarodne zajednice.

Ovaj put je objavio na Twitteru fotografije veleposlanika SAD u BiH Michaela Murphyja i visokog predstavnika Christiana Schmidta, a opis je bio degutantan.

– Zbog njihove islamofobije (i rasizma!) stradaju građanska prava i slobode svih nas – bh. građana, stradaju civilizacijske demokratske vrijednosti, strada povjerenje, strada bh. država. Uz pomoć Dodikovih i Čovićevih “muslimana” koji se daju staviti pod kontrolu – napisao je Begić.

Podsjećamo, Zlatan Begić je poznati po radikalnim probošnjačkim stavovima, a poznat je i po izjavi u kojoj je stranačkim kolegama rekao da trebaju biti ponosni jer su ‘bajonete’, piše HMS.

“Ja sam siguran da će na kraju naša ideja pobijediti. Mi ćemo je nositi dok nas zdravlje služi i dok imamo života. Kada toga nestane doći će generacije poslije nas. Bitno je da ju sačuvamo. Trenutno demokratska fronta jedina drži tu ideju na svojim plećima u čitavoj BiH. Svaka ideja mora imati svoje bajonete, budite ponosni što ste bajoneti demokratske, civilizirane, humanističke ideje o bratstvu i jedinstvu i jednakosti svih ljudi”, kazao je Begić, između ostaloga, u svom obraćanju na jednom od stranačkih skupova u kampanji za prošlogodišnje Opće izbore.

HMS/https://hms.ba /Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)