NESREĆA U SLOVENIJI: Lavina odnijela 7 osoba, u tijeku akcija spašavanja

Vrijeme:56 sec

 

U Sloveniji na popularnom skijalištu Mala Mojstrovka sedam osoba odnijela je lavina duga stotinjak metara. Kako javlja N1 Slovenija, dvoje teško ozlijeđenih već je prevezeno u ljubljanski klinički centar.

Akcija spašavanja još uvijek je u tijeku, iako snijeg i magla otežavaju situaciju.

Do nesreće je došlo oko 10 sati ujutro, a u nesreći su dvije osobe teško, a tri lakše ozlijeđene. Dvije osobe su prošle neozlijeđene.

Foto: Slovenska vojska

Kako piše N1 Slovenija, ponovno je počeo padati snijeg što otežava uvjete. Prema prvim informacijama policije, skupina od sedam osoba krenula je Župančičevim grebenom prema Maloj Mojstrovki. Kad su prošli greben, odnijela ih je lavina.

U akciji spašavanja sudjeluje 50 spasioca iz gorskih službi spašavanja Kranjske Gore, Mojstrane, Rateča i Bovca, helikopter Slovenske vojske s predstavnicima ekipe helikopterske hitne medicinske pomoći GRZS-a i helikopter Zrakoplovne policijske postrojbe.

Oba helikoptera zbog magle i otežanih vremenskih uvjeta imaju “izrazito ograničene mogućnosti spašavanja”, upozorio je GRZS.

Vremenski uvjeti na mjestu događaja su vrlo loši, vidljivost slaba, a spašavanje unesrećenih “vrlo je zahtjevno i dugotrajno”, potvrdio je glasnogovornik PU Nova Gorica Dean Božnik.

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)