Demokratski glasači protiv Bragga zbog ‘tragične’ optužnice protiv Trumpa

Vrijeme:2 min, 40 sec

Optužnica protiv Trumpa

Glasači demokrata protive se okružnom tužitelju Manhattana Alvinu Braggu zbog optužnice protiv Donalda Trumpa, dok se on i dalje suočava s dvostranačkim nadzorom koji okružuje snagu njegovog slučaja protiv bivšeg predsjednika.

Trump je u utorak izveden pred Kazneni sud na Manhattanu, gdje se izjasnio nevinim po 34 točke optužnice za lažiranje poslovne dokumentacije prvog stupnja. Velika ga je porota prošlog tjedna službeno optužila.

Usred raspada optužnice bez premca, Bragg se suočio s opsežnim osudama s obje strane političkog kruga, s kritičarima koji su ga optuživali za korištenje zakona u političke svrhe.

Glasač demokrata Sammy Ravelo, koji je također bivši policajac, opovrgao je Bragga tijekom emisije “Fox & Friends” jer je posvetio resurse tužilaštva slučaju protiv Trumpa, dok kriminal nastavlja harati ulicama Velike Jabuke.

Optužnica, koja se temeljila na Braggovoj višegodišnjoj istrazi bivšeg predsjednika, temelji se na navodnim isplatama novca prije predsjedničkih izbora 2016. To uključuje isplatu od 130.000 dolara glumici filmova za odrasle Stormy Daniels i isplatu od 150.000 dolara bivšoj playboyevoj manekenki Karen McDougal. Obje su žene plaćene za šutnju o navodnim aferama s Trumpom – aferama koje je Trump više puta negirao.

Ta su plaćanja istraživali Ured državnog odvjetnika SAD-a u južnom okrugu New Yorka i Savezna izborna komisija (FEC). Savezni tužitelji u južnom okrugu New Yorka odustali su od podizanja optužnice protiv Trumpa u vezi s plaćanjem Daniels 2019. FEC je također odustao od istrage o tom pitanju 2021.

Marissa Caro-Cortese, još jedna glasačica demokrata, ponovila je Ravelovo mišljenje. Tvrdila je da je, iako “nije obožavateljica” bivšeg predsjednika, “očekivala više” od optužbi.

“Dosta je već”, rekla je. Ako ćemo početi otkrivati političare za sve njihove poslovne afere, dublje gledajući u stvari koje su radili u prošlosti, moramo ih sve istražiti. On nije prva osoba koja je to učinila.” “Ponavljam, ne branim ga. sudNikada ne bih branila predsjednika Trumpa, ali osjećam da se događa mnogo ometanja, i moramo se jednostavno izvući s ovim i usredotočiti se na pravi problem”, nastavila je.

Unatoč prethodnim odlukama protiv pokretanja slučaja, Bragg je rekao da je njegov ured dobio “dodatne dokaze” koji su promijenili putanju istrage. Unatoč tome, njegovi kritičari su brzo primijetili ono što mnogi nazivaju dvostrukim standardom u Braggovu postupanju s nasilnim kriminalcima u odnosu na bivšeg predsjednika.

Dominick Ciccarelli, nezavisni glasač, optužio je okružnog tužitelja da je motiviran politikom, tvrdeći da Amerikanci svakodnevno više brinu o drugim problemima s kojima se suočavaju njihove obitelji.

“Alvin Bragg proveo je cijelu svoju karijeru držeći kriminalce izvan zatvora, tako da mi je nemoguće vjerovati da ovo nije politički motivirano”, rekao je Ciccarelli. “Američkom narodu je stalo do tajnog novca sa Stormy Daniels jednako kao što im je stalo do slučajeva nagodbe Billa Clintona i Paule Jones o seksualnom uznemiravanju.”

“Američkom narodu je stalo do toga postaju li predsjednici bogatiji tijekom svog predsjedništva i postaju li predsjednici, a možda i političke osobe, kako bi napunili vlastite džepove”, nastavio je. “A Amerika je zaista, mislim, zahvalna Trumpu što ju je stavio na prvo mjesto i snažno se zalagao za nju, te je izašao iz svega gotovo manje bogat nego što je bio jer je žrtvovao… svoj osobni život podupirući zemlju.”

Trump se ne mora pojaviti na sudu do prosinca.

Fox News/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)