Fox News: Bidenova administracija vodila je veliku ‘operaciju cenzure govora’

Vrijeme:2 min, 58 sec

 

Bidenova cenzura

Bidenova administracija vodila je veliku ‘operaciju cenzure govora’, svjedočit će bivši državni odvjetnik

Bidenova administracija vodila je “najveću operaciju cenzure govora u novijoj povijesti” surađujući s tvrtkama društvenih medija na suzbijanju i cenzuriranju informacija koje su kasnije priznate kao istinite, rekao je bivši državni odvjetnik Missourija Eric Schmitt Odboru za oružje u četvrtak.

Očekuje se da će Schmitt, sada republikanski senator iz Missourija, svjedočiti zajedno s glavnim državnim medijiodvjetnikom Louisiane Jeffom Landryjem i bivšim zamjenikom državnog odvjetnika Missourija za posebne parnice, D. Johnom Sauerom.

Tri svjedoka raspravljat će o nalazima svoje tužbe protiv cenzure savezne vlade, Louisiana i Missouri protiv Bidena i ostalih koju su podnijeli u svibnju 2022. i koju opisuju kao “najvažniju tužbu za slobodu govora ove generacije”.

Do svjedočenja će doći nakon što su Missouri i Louisiana podnijeli tužbu protiv Bidenove administracije, navodeći da su predsjednik Biden i članovi njegova tima “ušli u tajni dogovor s divovima društvenih medija Meta, Twitter i YouTube kako bi cenzurirali slobodu govora u ime borbe protiv takozvanih ‘dezinformacija'”.

U tužbi se navodi da je koordinacija dovela do potiskivanja i cenzure istinitih informacija “u dosad neviđenim razmjerima” koristeći primjere teorije o curenju laboratorijskih podataka o COVID-u, informacije o cijepljenju protiv COVID-a, prijenosno računalo Huntera Bidena i još mnogo toga.

Missouri i Louisiana uspjeli su prikupiti dokumente i iskaze saveznih dužnosnika u sklopu istraživačkog postupka uključujući iskaz dr. Anthonyja Faucija, u kojem su ga ispitivali o teoriji o curenju iz laboratorija za COVID-19, učinkovitosti maski, cjepiva i dr.

Tvrtke na društvenim mrežama označile su sve postove korisnika o COVID-u, a koji su upozoravali protiv primanja cjepiva; raspravljali o teoriji curenja iz laboratorija; ili odbacili učinkovitost maski. Tada su FBI i Ministarstvo energetike Bidenpriznali da je COVID-19 možda nastao zbog curenja podataka iz kineskog laboratorija, unatoč bijesu tijekom pandemije koji je odbacio tu teoriju kao zavjeru.

Fox News je prvi put izvijestio o postojanju neke vrste istrage koja uključuje Huntera Bidena u listopadu 2020., uoči predsjedničkih izbora 2020. Isto je tako poznato da je FBI zatražio sudski poziv za prijenosno računalo koje je navodno pripadalo Hunteru Bidenu tijekom postojeće istrage o pranju novca.

Hunter Biden potvrdio je istragu o svojim “poreznim poslovima” u prosincu 2020., nakon što je njegov otac izabran za predsjednika. Istragu vodi američki državni odvjetnik David Weiss kojeg je imenovao Trump.

U međuvremenu, Landry je u svom pripremljenom svjedočenju, koje je prikupio i pregledao Fox News Digital, napisao da su, kroz tužbu, “otkrili toliko velik pothvat cenzure koji se proteže preko desetak važnih vladinih institucija”.

Te vladine institucije, prema Landryju, uključuju Bijelu kuću, centre za kontrolu i prevenciju bolesti, FBI, Agenciju za kibernetičku sigurnost i sigurnost infrastrukture i Nacionalne institute za zdravlje.

Javno, ovi federalni akteri opravdavali su svoja djela u ime zaštite javnosti od ‘dezinformacija’, a to se zapravo radilo kako bi se potisnula nenaklonjena mišljenja”, reći će Landry.

Očekuje se da će Sauer reći da prikupljeni dokazi pokazuju da dužnosnici Bijele kuće “privatno napadaju platforme kultura otkazivanjadruštvenih medija kako bi cenzurirali govor koji je u suprotnosti s preferiranim narativima Bijele kuće” kao i da savezni dužnosnici “rutinski ‘označavaju’ objave običnih Amerikanaca na društvenim mrežama kao cenzuru.”

Sauer će također posvjedočiti da su savezni dužnosnici “nemilosrdno” vršili pritisak na platforme društvenih medija “prijeteći im razarajućim pravnim posljedicama ako ne povećaju cenzuru nenaklonjenih govornika i stajališta”.

“Savezna cenzura guši glasove običnih Amerikanaca i stavlja ‘moderni javni trg’ pod kontrolu elite”, posvjedočiti će Sauer. “A sloboda govora ne šteti ljudima. Naprotiv, cenzura nanosi trajnu štetu Amerikancima iskrivljujući i ometajući potragu za istinom na slobodnom tržištu ideja.”

 Fox News/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)