Procurila imena kandidata “Sedmorke” za federalne ministre, HDZ svoje još krije

Vrijeme:1 min, 27 sec

 

Predstavnici Sedam bošnjačkih stranaka i HDZ-a koji su potpisale koalicijski sporazum o formiranju Vlade FBiH do kraja dana trebaju dostaviti imena kandidata za ministre predsjednici FBiH Lidiji Bradari, kako bi ona sutra imenovala novu federalnu vladu i zatražila suglasnost za imenovanje od dopredsjednika FBiH Igora Stojanovića i Refika Lende. U raspodjeli resora 6 ministarstava pripalo je HDZ BiH, a 10 i mjesto premijera strankama “Sedmorke”, podsjeća Hrvatski Medijski Servis.

Imena ministara koje će predložiti HDZ BiH još nisu poznata, osim što se zna da će na dvije ministarske pozicije biti žene, kako je to najavio predsjednik HDZ BiH Dragan Čović na press konferenciji prošli tjedan. Navodno će ministarsko mjesto zadržati jedino Denis Lasić, ministar prometa i veza, dok će na čelo ostalih 5 ministarstava doći nova lica.

Sarajevski mediji objavili su imena kandidata SDP-a, NiP-a, Naše stranke, NES-a i Stranke za BiH za ministre. Odavno je već poznato da će lider SDP BiH Nermin Nikšić biti kandidat za federalnog premijera. Većina ostalih kandidata za ministre su široj javnosti malo poznata. Tako će SDP za ministra unutarnjih poslova kandidirati dopredsjednika stranke Vojina Mijatovića, Stočanin Nerin Dizdar trebao bi biti ministar za raseljene osobe i izbjeglice, dok će za ministre poduzetništva i obrta, te obrazovanja SDP predložiti Vedrana Lakića i Almina Hopovca

Kandidati Stranke za BiH za ministre branitelja , te energetike industrije i rudarstva, kako se neslužbeno saznaje bit će Hasan Handžić i Adis Bubalo, dok je Anel Kljako kandidat NES-a za ministra trgovine. a Zuhad Porčić kandidat ove stranke za ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva. Narod i pravda kandidirat će Adnana Delića za ministra za rad i socijalnu politiku, a Naša stranka Nasihu Pozder za ministricu turizma i okoliša.

 

hms.ba/  https://hms.ba//Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)