Ivan Perišić proslavit će u sutrašnjoj utakmici protiv Turske 125. nastup u dresu hrvatske reprezentacije.

Vrijeme:1 min, 36 sec

 

Dokapetan Vatrenih u Bursi je najavio važnu kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo iduće godine u Njemačkoj i još jednom rekao što mu znači igranje u najdražem dresu.

“Još kad sam bio dijete želja mi je bila igrati u reprezentaciji, otkako sam gledao Svjetsko prvenstvo 1998. godine u Francuskoj. Došao sam do nje teškim radom, zalaganjem na treninzima, preko Hajduka i svih ostalih klubova za koje sam igrao. Nisam mogao ni zamisliti da ću dočekati 124. utakmicu za reprezentaciju, ali tu sam dan danas. Čast mi je biti ovdje, pokušavam na svakom treningu i utakmici dati svoj maksimum. Nadam se da će moja reprezentativna karijera potrajati još koju godinu”, rekao je Perišić koji se u najavama dvoboja s Turskom osvrnuo na utakmicu s Walesom u Splitu.

“Izgubili smo dva boda, ali sutra je novi test. Znamo kako je igrati u Turskoj, znamo kakva će biti atmosfera i sigurno neće biti lako. No, ipak smo mi Hrvatska, moramo se na terenu postaviti kao favorit i od prve minute ići na tri boda. Kad izgubiš dva boda u zadnjoj sekundi logično je da smo nakon Walesa bili tužni, ali ništa još nije izgubljeno, ne treba stvarati paniku, ima još puno utakmica do kraja kvalifikacijskog ciklusa. Turska je odlična momčad, spoj mladosti i iskustva. Pogledat ćemo večeras njihov video, analizirati ih i spremiti se za sutra”.

Ivan Perišić pohvalio je igru suigrača Andreja Kramarića protiv Walesa.

“Nema smisla govoriti što je bilo, zaboravlja se ono što se dogodilo na terenu. Nema smisla gubiti energiju na to. Žao mi je samo što naš odličan presing u toj situaciji i jedna dobra akcija nisu bili okrunjeni pogotkom. Krama je protiv Walesa odigrao super utakmicu, postigao gol i namjestio priliku Kovačiću. Nadam se da ćemo protiv Turske odigrati još jednu dobru utakmicu, ali s tom razlikom da ćemo ovaj put upisati pobjedu”, zaključio je Perišić.

 

hns-cff.hr/  https://hns-cff.hr/ /Šport/Hrvatsko nebo

Odgovori