Objavljeno koliko će iznositi cijene goriva od utorka

Vrijeme:1 min, 0 sec
 

Dobre vijesti stižu za vozače od idućeg tjedna, pojeftinjuje dizel i benzin. Ministar gospodarstva Davor Filipović kazao je da se od sljedećeg tjedna može očekivati osjetno pojeftinjenje dizela. “Što se tiče cijena naftnih derivata i goriva, cijene su u protekla dva tjedna padale i mogu reći da se od sljedećeg tjedna može očekivati osjetno pojeftinjenje dizela,” rekao je.

Kako javlja RTL benzin će se prodavati za euro i 39 centi po litri, što je jedan cent jeftinije nego protekla dva tjedna, a dizel će pojeftiniti za 6 centi po litri, baš kao i plavi dizel.

Osnovni benzin i dizelsko gorivo sada se prodaje po istoj cijeni od 1,40 eura po litri (10,55 kuna). Cijena plavog dizela iznosi 0,90 eura po litri (6,78 kuna). Cijena UNP spremnika je 1,42 eura po kilogramu (10,70 kuna), a UNP za boce 1,98 eura po kilogramu (14,92 kuna).

Ministar je na pitanje o cijenama nafte i plina te privodi li se energetska kriza kraju, odgovorio je da, dok traje ruska agresija na Ukrajinu, ne možemo govoriti o tome da nema krize i da više neće biti poremećaja što se tiče energetike, cijena goriva, plina i električne energije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)