Srbin bacio granatu na bivšu i njenog partnera iz BiH, pa ih napao nožem

Vrijeme:1 min, 24 sec

 

Prava, krvava drama odigrala se sinoć nešto poslije 11 u Berlinu kada je napadač srpske nacionalnosti (61) bacio granatu na svoju bivšu ženu i njenog novog partnera iz BiH, a zatim ih pokušao dokrajčiti nožem.

Pored njih dvoje, ranjena je još jedna žena srpske nacionalnosti, koja je bila s njima u društvu.

Napad se dogodio u dijelu Berlina, a sve troje, dvije žene (42, 48) i muškarac (61) su zadobili teže tjelesne ozlijede, s tim da je muškarac iz BiH u najtežem stanju, prenose Nezavisne novine.

Iako policija to ne navodi u priopćenju, mediji pišu da je riječ o zločinu iz strasti s obzirom da je napadač (61) pokušao ubiti svoju bivšu (42) i njenog novog partnera (61), a ranjena je i žena (48), koja se sasvim slučajno našla s njima u društvu.

Policija navodi da je napadač detonirao ručnu granatu ispred ulaza u stambenu zgradu, u momentu kada su naišle dvije žene i muškarac, a zatim im je prišao i ranio ih nožem.

Napadač je pokušao pobjeći s mjesta zločina, ali ga je policija pronašla i uhitila u obližnjem parku.

Očevici kažu da se u negdje oko 11:15 čula prava eksplozija:

“Ne sjećam se da sam u životu čuo takav prasak, prosto nije djelovalo normalno. Svi se odmah potražili zaklon”, rekao je jedan od susjeda koji je bio svjedok napada.

Drugi susjed je izjavio za medije da je niz stepenice odmah sišao i sin ranjene žene, koji je uzvikivao “To je moja mama, to je moja mama”.

“Žena je imala teške ozlijede nožem po rukama, dosta je krvarila. Pokušali smo zaustaviti krvarenje do dolaska hitne”, rekao je on.

 

hms.ba/  https://hms.ba//Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori