Biti vojnik nije posao, nego poziv! Postanite dio hrvatske komponente Oružanih snaga BiH

Vrijeme:1 min, 13 sec

 

Biti vojnik način je života i prije svega častan poziv. No s druge strane, brojni su benefiti od toga. Naime, Ministarstvo obrane BiH objavilo je ovih dana nekoliko javnih natječaja za prijem na različite vojničke dužnosti u Oružanim snagama BiH.

Tim povodom gosti u programu Radio Posušja bili su pripadnici Oružanih snaga BiH, potporučnik Vjekoslav Rajić, vojnik ujedno kandidatkinja za čin narednika Matea Bašić i vojnik Petar Crnogorac, piše Radio Posušje.

Razgovarano je o nizu tema, kao što su njihov osobni profesionalni put, sudjelovanje u više međunarodnih vježbi, o nizu Javnih natječaja za prijem na različite vojničke dužnosti u Oružanim snagama BiH.

Sugovornici su nam opisali kako se postaje vojnik, kakve aktivnosti provode, govorili su i o besplatnom i stipendiranom školovanju u jednoj od 10 država u kojima se školuju kadeti iz Bosne i Hercegovine. Pozvali su i sve mlade zainteresirane osobe da se prijave na Javne natječaje i postanu dijelom Oružanih snaga BiH, kako bi se ojačala hrvatska komponenta.

Razgovor u cijelosti poslušajte OVDJE.

Mnogi su dakle benefiti koji se dobivaju uključivanjem u Oružane snage BiH, od odličnih primanja do brojnih obuka, profesionalnog razvoja, mogućnosti školovanja kako ovdje tako i u drugim državama, i još puno toga.

Svi koji su zainteresirani za priključivanje hrvatskoj komponenti Oružanih snaga BiH, na web stranici mogu pronaći sve detalje Javnih natječaja, a svakako pratite ovu web stranicu jer i u idućim mjesecima također će biti objavljeni neki Javni natječaji.

 

hms.ba/  https://hms.ba/ /Hrvatsko nebo