PREDSJEDNIK SDP BIH NIKŠIĆ: Razotkriven još jedan spin SDFA oko izbora sudca Ustavnog suda BiH

Vrijeme:1 min, 34 sec

 

Lider SDP-a Nermin Nikšić komentirao je na Facebooku apelaciju Željka Komšića i Šefika Džaferovića Ustavnom sudu BiH, o izmjenama Izbornog zakona, te izbor novog sudca Ustavnog suda BiH, umjesto Mate Tadića koji je otišao u mirovinu.

– Odluka Ustavnog suda BiH po apelaciji Željka Komšića i Šefika Džaferovića razotkrila je još jedan spin grupacije SDFA. Kao i uvijek do sada, bez obzira odgovara li ili ne, odluke sudova bi se trebale provoditi bez dodatnih komentara. Nije mi to namjera ni sada. Ali moram podsjetiti kako je nakon odluke potpuno jasno da eventualni izbor sudca Ustavnog suda na posljednjoj sjednici Parlamenta FBiH uopće ne bi utjecao na ishod glasanja, kamoli bio presudan, napisao je Nikšić.

Podsjetio je na desetina medijskih natpisa, izjava, kako je naveo, “megafona ove političke grupacije i stavova kojekakvih “analitičara” koji su nas optuživali za “izdaju” uporno dezinformirajući javnost, uvjeravajući sve u ovu potpuno neistinitu tezu”. -Optuživali su nas da ćemo glasanjem za prvorangiranog kandidata osuditi apelaciju na propast, isporučiti državu i niz drugih gluposti, napisao je Nikšić.

Napomenuo je da je trenutno u Ustavnom sudu BiH osam sudaca, tri međunarodna, dva iz reda bošnjačkog i srpskog naroda i jedan iz reda hrvatskog naroda.

-Svi sudci su birani u parlamentu na osnovu političkih dogovora. Uopće ne želim licitirati s tim informacijama jer sam siguran da javnost dobro zna kojoj političkoj opciji je blizak koji sudac. Kada znamo da su neki bili članovi, pa i ministri etnonacionalnih stranaka, u najmanju ruku licemjerno zvuči njihova priča o navodnoj borbi protiv politizacije. Zato je bitno, kada opet sutra oporbena grupacija bude prozivala novu većinu za bilo kakvu izdaju, prisjetiti se dojučerašnjih naslova kojim su nas uvjeravali da je izbor sudca iz reda hrvatskog naroda presudan za sudbinu apelacije. Tog sudca, na njihovu žalost, nismo izabrali i razotkrili smo njihovu manipulaciju. Ni prvi ni zadnji put, napisao je Nikšić.

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)