ČOVIĆ/Sutra potpisujemo sporazum oko ustroja nove Vlade Federacije BiH

Vrijeme:1 min, 48 sec

 

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Dragan Čović nazočio je danas u Vitezu na stručnoj konferenciji „Energetika – izvor konkurentnosti“, koju je organizirala udruga bosanskohercegovačkih Hrvata Prsten.

Stručnoj konferenciji nazočili su brojni gospodarstvenici, ali i dužnosnici HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH izvršne i zakonodavne vlasti svih razina vlasti u BiH, a konferenciju je na početku otvorio i sve nazočne pozdravio dr. Dragan Čović.

Govoreći o izvršnoj i zakonodavnoj vlasti Čović je istaknuo kako će se sve razine vlasti truditi, skupa s Udrugom Prsten, stvarati ozračje, kako bi se moglo bolje živjeti u Bosni i Hercegovini. Danas doneseni zaključci će dobro doći da se mogu ugraditi u sporazum koji će se sutra potpisati s partnerima na razini Federacije, oko definiranja ustoja federalne razine vlasti, odnosno Vlade Federacije, ali i svih drugih institucija i agencija, istaknuo je među ostalim Čović.

Također, Čović je govorio o procesu i dinamici uspostave vlasti na svim razinama vlasti u BiH, napominjući važnost kandidacijskog statusa i europsku perspektivu Bosne i Hercegovine.

„Kroz panele koje ćemo slušati danas ovdje, čuti ćemo puno dobrih stvari, računajte na potporu svih razina politike u Bosni i Hercegovini, iako ste apolitični, da možete nastaviti dalje, jer vaš doprinos hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini neizmjerno značajan za sve nas“, poručio je Čović, osvrćući se na rad Udruge Prsten.

Nazočne je u uvodu pozdravio i prezentirao rad Udruge Prsten Svjetlan Stanić, predsjednik Udruge, nakon čega je otvorena konferencija „Energetika – izvor konkurentnosti“.

Teme konferencije su bile: Sadašnja energetska kretanja i trendovi u BiH i regiji i pogled u budućnost, izlaganje na ovu temu je imao Ivica Jakić, konzultant, Hrvatske udruge za razvoj i primjenu vodikovih gorivnih članaka, potom na temu Vanjskotrgovinska razmjena BiH u energetici govorio je dr. Vjekoslav Vuković, dopredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH.

U drugom panelu govoreno je na temu Makroeknomska analiza i situacija na tržištu kamata i radne snage u BiH, a izlagač je bila Lidija Žigić, predsjednica Uprave NLB d.d..

Inače, danas održana stručna konferencija gospodarstvenika UBHH „Prsten“ održala se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Dragana Čovića.

 

hms.ba/  https://hms.ba/ /Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)